Sinan Oğan, Erdoğan'ı destekleyecek

Sinan Oğan, ikinci turda adaylardan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Sinan Oğan, ikinci turda adaylardan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını açıkladı. 

Ata İttifakı'nın adayı olarak Cumhurbaşkanı seçimine katılan Sinan Oğan, ikinci tura ilişkin yaptıkları görüşme ve değerlendirmelerin ardından Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını duyurdu. 

Oğan, kendisine oy verenleri de Erdoğan'a destek vermeye çağırdı. 

Oğan, Ankara'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, seçim sürecinde linç kültürü yaşandığını ifade ederek, bunun demokrasiye zarar verdiğini söyledi. 

Zor koşullarda kampanya yürüttüklerini ve medyada kendilerin yer verilmediğini ifade eden Oğan, seçimlerde, tüm imkansızlıklara rağmen "Türk milliyetçilerin ve Atatürkçülerin hak bağıran sesi olduklarını" kaydetti. 

Türkiye'nin kritik bir dönemeçten geçtiğini ifade eden Oğan, "sağınmacılar ve kaçaklar", "deprem gerçeği", "ekonomik sorunlar" ve "her türlü terörle istikrarlı bir mücadelenin" temel konular olduğunu söyledi. Oğan, bu konuların ulusal güvenliği de yakından ilgilendirildiğini belirtti. 

Oğan, Cumhuriyetle hesaplaşma tezleri tarihin çöplüğüne gömüldüğünü, savunma sanayinde gelişmenin sürdürülmesi gerektiğini, faiz odaklı politikanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi, Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğini söyledi. 

Parlamento ve cumhurbaşkanının uyum içine çalışmasının önemli olduğunu ifade eden Oğan, "Kararlarını milletin çıkarlarını düşünerek verdiklerini" ifade etti.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı seçiminin kritik bir öneme sahip olduğunu anlatan Oğan, her iki adayla da görüşerek kamuoyunca bilinen görüşlerinin müzakere edildiğini belirterek, "herhangi bir pazarlık ve angajmanın sözkonusu olmadığını, devlet adamına yakışır şekilde nezaket çerçevesinde görüşmeler yapıldığını" dile getirdi.

Oğan, "28 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi belirtiyorum" dedi ve kendisine oy verenleri de Erdoğan'a oy vermeye çağırdı. (ajansbizim)