Sinanpaşa'da yıkım başladı

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'in merkezinde yıllardır kanayan yara olarak bekleyen Sinanpaşa Mahallesi kentsel yenileme süreci, Başkan Fatih Mehmet Kocaispir'in çabaları ve ısrarlı takibi ile meyvesini verdi. 103 dönümlük alanı kapsayan yenileme için kamulaştırılan binalarda kepçeler yıkıma başladı.

Mahalle sakinlerinin heyecanla beklediği yıkım sürecini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte başlatan Başkan Kocaispir, kentsel yenileme tamamlandığında Sinanpaşa’nın Yüreğir’in en değerli yeri ve vitrini olacağını söyledi.

Sinanpaşa Mahallesi’nde kangrene dönmüş kentsel dönüşüm sürecinin atılan son adımlarla çözüme kavuşturulmasının herkese mutluluk verdiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ederek 1’inci yıkım etabını başlattık. Bundan sonraki süreç için davalı olan bölgeler ile ilgili yasal takibi Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Yakın zamanda davalar sonuçlandıkça yıkım işleri hızlanarak devam edecek. Sinanpaşa’da süreç umuyoruz ki yakın zamanda tamamlanacak.

ÇABALARIMIZIN MEYVESİNİ ALIYORUZ

TOKİ İHALEYE ÇIKACAK

‘İKİ BELEDİYE BİR ARADA ÇALIŞIYOR’

BUGÜNE NASIL GELİNDİ?