Sinanpaşa'da yıkımlar bu yıl başlayacak

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayının olağan toplantılarının ilki dün toplandı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı olağan toplantısındaki konuşmasında, Sinanpaşa'daki dönüşümle ilgili gelinen durumla ilgili bilgiler verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayının olağan toplantılarının ilki dün toplandı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı olağan toplantısındaki konuşmasında, Sinanpaşa’daki dönüşümle ilgili gelinen durumla ilgili bilgiler verdi. . Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşümün Adana’nın kanayan yarası haline dönüştüğünü belirten Kocaispir, ‘’Sinanpaşa’daki dönüşüm olmadan Yüreğir’in gelişmesi olmaz. Sinanpaşa Yüreğir’in kapısı. Artık buradaki dönüşümle ilgili yeni bir sürecin içerisindeyiz. TOKİ dönüşümün bir an önce yapılması için destek verdi. TOKİ’nin verdiği destekle kamulaştırma süreci kısa sürede tamamlanacak. Sinanpaşa’da yıkımlar bu yıl başlayacak. Bu yıl bunu göreceğiz. TOKİ taslak planını sundu. 400 konutun yapımı için ihaleye çıkılacak. Yüreğir’de yepyeni bir dönüşümün başlangıcı olacak. Bizde Sinanpaşa’nın güzelleşmesine katkı sunacağız’’ dedi.

Kocaispir, konuşmasının son bölümünde Adana’yı öne çıkaracak projelerde ortak akılla hareket edilmesini de istedi.

İFTAR SOFRALARI KURULMAYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tüm vatandaşların Ramazan’ını kutladığı konuşmasında, aldıkları ortak kararla bu yıl belediyelerin pandemiden dolayı iftar sofraları vermeyeceğini belirtti.

Kocaispir’in konuşmasının ardından yeniden söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşümün tam 19 yıldır çözümlenmediğini, sadece Sinanpaşa’da değil İsmetpaşa, Barbaros, Barış ve Göl Mahalleleri’nde de aynı sıkıntıların devam ettiğini söyledi. Karalar, bu mahallelerdeki dönüşüm süreci tamamlanmadan yeni projelerin yapılmaması gerektiğini bildirdi.

ÇELİK VE SARI’YA TEŞEKKÜR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’de Belediye Evleri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili konuşma yaptı. Çetin, bu süreçte kendilerine destek veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Eski Çevre Bakanı Fatma Gül Demet Sarı’ya teşekkür etti. Çetin, kentsel dönüşümle ilgili kazmayı yıl içerisinde vuracaklarını bildirdi.