Şırnak Uludere Komando Tugayı’na dev bayrak direği dikildi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, Şırnak Uludere’deki Çakırsöğüt Komando Tugayı’na, 40 metre uzunluğunda, metal bayrak direği dikildi.

Türk askerinin ve polisinin vatan topraklarını savunmak için, gerektiğinde gözünü kırpmadan şehadete yürüdüğünü ve şehit olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Şanlı bayrağımızın dalgalanmaya devam etmesi için genç yaşta en büyük bedeli ödeyen, canını veren şehitlerimize saygımızı göstermek için, Şırnak Uludere’deki Komando Tugayımız’da dev bir Türk Bayrağı’nın dalgalanmasını istedik. Şehitlerimiz için ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz, fedakarlıklarının karşılığını veremeyiz. Onlar Türk Milleti’nin kalbinde sonsuza dek yaşayacaktır. Şehitlerimizi bir kez daha saygı, hürmet ve rahmetle anıyorum” dedi.

“Vatan toprağı uğruna canını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimiz anısına Adana Büyükşehir Belediyesı tarafından yaptırılmıştır” ibaresi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü imzasıyla temeli atılan ve dikilen bayrak direğinde, 8x12 metrelik bayrak kullanılabiliyor.

360 derece dönebilen bayrak direğinde uçak ikaz lambalı sonar mevcut. Sıcak daldırma galvenizli, saatte 160 km esen rüzgar hızına göre ayarlı, asansör sistemli ve dolgu kaide sistemli bayrak direğinin nakliyesi ve yerine dikilmesi için gereken vinç çalışması da Adana Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirildi.