Sivrisineğin kökünü drone kurutacak

Adana Büyükşehir Belediyesi, larva, sivrisinek ve haşereyle mücadelede Coğrafik Bilgi Sistemi tabanlı çalışma düzenine geçti.

halk sağlığını tehdit eden larva,  ve haşereyle mücadeleyi kesintisiz sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama araç ve ekipman filosunu insansız hava araçlarıyla (İHA) güçlendirdi. Vektör ve larva ile mücadelede teknoloji harikası Biodrone ve Biocopter kullanımına başlandı. 
COĞRAFİK BİLGİ SİSTEMİ’YLE HER ŞEY KONTROL ALTINDA
Adana’nın 15 ilçesinde dereler, yeşil alanlar, fosseptik çukurları, parklar, pazar yerleri ile cadde ve sokaklardaki rögarları , karasinek, hamam böceği, tatarcık, kene, bit, pire ve kemirgenlere karşı ilaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Coğrafik Bilgi Sistemi (CBS) tabanlı çalışma düzenine geçti. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’in katıldığı merkez şantiyedeki törende 3 yıllık ihale kapsamında kullanılacak ve dönem sonunda belediyenin malı olacak araç ve ekipmanların tanıtımı yapıldı. 
SALGIN HASTALIKLARA KARŞI DEV FİLO GÖREV BAŞINDA
İbrahim Davutluoğlu, sivrisinek, karasinek, fare, kene gibi zararlılarla yayılan sıtma, tifo, tifüs, Kırım Kongo kanamalı ateşi ve batı Nil virüsü hastalıklarının önlenmesi için yılın 365 gibi etkin bir mücadele verdiklerini söyledi. İbrahim Davutoğlu, 366 personel, 109 taşıt ve 500 adet ilaçlama cihaz ve ekipmanla çok etkili bir mücadele programı yürüttüklerini dile getirdi. Bu hizmeti yaparken bilgi ve iletişim teknolojilerinden en üst düzeyde yararlandıklarını aktaran Davutoğlu, uygulamaya geçtikleri  Konuşmaların ardından Başkan Vekili Akyürek, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yöneticileri ve personeliyle birlikte dua edip, kazasız belasız bir mücadele sezonu için kurban kesti. Daha sonra vektör ve larva mücadelesinde karadan müdahale edilemeyen alanlarda kullanılacak insansız hava araçları Biodrone ve Biocopter’in tanıtımı yapıldı. Yapılan bilgilendirmede 10 kilometre uzaktan kumanda edilebilen teknoloji harikası hava araçlarının 10 dakikada 10-15 dönüm alanda ilaçlama yapma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.