'Sizinle anlaşamayız'

Belediyeden işçi çıkarılması konusunda mecliste tartışmalar aralıksız sürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı oturumlarına belediyeden çıkarılan işçilerin durumu damgasını vurdu. Belediye Başkan Vekili İsmet Yüksel, işçi çıkarılması konusunda Zeydan Karalar’ın belediye bürokratlarını yetkili kılıp kendisine rapor vermesini istediğini ve onların tespitleriyle böyle bir iradenin ortaya çıktığını söyledi. Yüksel işten çıkarılanlar arasında kendi akrabasının da bulunduğunu belirtip ‘Hüseyin Sözlü belediyeye hep CHP’lilere almış. İşten çıkarılanlar da bu işe alınan CHP’liler sanki’ sözleriyle gündeme oturdu.

MERCİMEK BORÇLANMA YETKİSİNİ GÜNDEME TAŞIDI

Başkan Vekili Yüksel’in konuşmasının yanı sıra İYİ Parti’den Recai Mercimek’te borçlanma konusunu gündeme taşıyarak ‘İşten çıkarılmalarla ilgili herkes birbirini ihbar eder duruma geldi. Yorumlara bakacak olursanız 4 bin kişiyi işten çıkarmanın gerekir. 400 kişi işten çıkarılıp 30 kişi geri işine başlatıldı. Önümüze bir borçlanma yetkisi gelecek. Biz Yüreğir Belediyesi’nde Fatih Kocaispir’e borçlanma yetkisi verdik. Siz de bu konuyu iyi düşünün” uyarışında bulundu.

HEP SİZİN İSTEDİĞİNİZ GİBİ Mİ GEÇİNECEĞİZ!

Mercimek’e yanıt veren Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Yumurtalık Belediyesi olarak borçlanma teklifini meclise getirdiğinde CHP’lilerin grup kararı alıp ret oyu verdiklerini, kendisinin sayısal çoğunluğunun olmasına karşın CHP’lilerin bu kararın meclisten geçeceğini bilerek ret verdiklerine işaret etti. Filik, ‘Hadi gel birlikte çalışalım. Uyum içinde olalım diyorsunuz. Sizin istediğiniz gibi mi geçim edeceğiz. Böyle davranır iseniz ben sizinle geçinemem’ dedi.

MECLİS TV YAYINLARININ KESİLMESİ KONUŞULDU

Bu arada Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı ve CHP Gurup Başkan Vekili Serdar Seyhan 15 Temmuz üzerine konuşmalar yaptılar. 15 Temmuz günü belediyenin hizmet verdiği tüm toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması teklifi ortak grup kararı olarak meclise gelerek oy birliği ile onaylandı. Bu arada meclisten yapılan canlı yayın konusunda yayınların neden kesildiği sorusu gündeme getirildi ve bu soruya bugün toplanacak olan mecliste yanıt verilecek.