"Şoför linç edildi" iddiasına Valilikten yalanlama

Yaklaşık 15 gün önce Anadolu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, şoför Ali Köse'nin, kalabalık bir grubun Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma otobüsünü taşladıktan sonra aynı grup tarafından linç edildiği iddiasına Adana Valiliğinden yalanlama geldi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

 

"17.11.2013 günü saat 19.10 sıralarında ilimiz Çukurova Caddesi Asri Mezarlık arkasında yasadışı örgüt yandaşlarının düzenlemiş olduğu korsan gösteri eyleminde, eylemciler tarafından 01 UB0 52 plakalı Halk Otobüsüne taş atılması ve taşın şoförün başına isabet etmesi sonucu, kontrolden çıkan otobüs asri mezarlık duvar kenarında park halinde olan kamyonete çarpmış bu esnada, maalesef bir çocuğumuz da hayatını kaybetmiştir.

 

Halk otobüsü şoförü; 1986 doğumlu Ali KÖSE isimli şahıs atılan taş ve meydana gelen kaza sonucunda maalesef ağır yaralanarak İlimiz Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen 27.11.2013 günü hayatını kaybetmiştir.

 

Kaza anında otobüste bulunan yolcular ile olaya müdahale eden 112 görevlilerinin ve diğer tanık ifadeleri ile kamera görüntülerinin incelenmesi neticesi; “atılan taşların şoföre isabet etmesi ile meydana gelen bilinç kaybı neticesi kontrolü kaybettiği ve kamyonete çarparak kaza yaptığı, kaza sonrasında şoföre ve çocuğa yardım için çevresindeki insanların olay yerine geldiği” şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşmuştur.

 

Olay ile ilgili yapılan tahkikatta; basına yansıdığı gibi bir “linç” girişimine dair bir bulguya rastlanılmamıştır. Objektif, bir dayanağı olmaksızın sorumsuz bir anlayışla, araç sürücüsünün “linç edildiği” ne dair haberlerin yapılmasının toplumda infial uyandırabileceği hususunun göz ardı edilmemesi gerekir.

 

Yapılan tahkikat neticesi olaya karıştıkları tespit edilen 11 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve iki şahıs tutuklanmıştır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."