Sokak düğünlerine izin verilmesin

Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD) Başkanı Ayhan Şirin, kanunen yasak olmasına karşın kentte yıllardır sokak düğünlerinin önüne geçilmediğini belirterek, ''Yıllardır söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Sokak düğünlerine izin verilmesin'' dedi.

Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD) Başkanı Ayhan Şirin, kanunen yasak olmasına karşın kentte yıllardır sokak düğünlerinin önüne geçilmediğini belirterek, ‘’Yıllardır söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Sokak düğünlerine izin verilmesin’’ dedi.

ADSOD Başkanı Ayhan Şirin, sorunlarını görüşmek üzere üyeleriyle bir araya geldi. Üyelerinin sorunlarını dinleyen Şirin, yaptığı açıklamada, sektörü olumsuz yönden etkilemesinin yanında silahlarla havaya ateş açmanın yanı sıra kavgalara neden olan sokak düğünleri ile kayıt dışı çalışan kafe ve restaurantlar tarafından yapılan kır düğünlerinin haksız rekabete yol açtığını söyledi.

Mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerinin yıllardır kentin kanayan yarası haline geldiğini belirten Şirin, şunları kaydetti:

‘’Kanunen sokak düğünleri yasak. Yasak olmasına karşın denetleme yapılmıyor. Sokak düğünleri yasak.   Sokaklarda yapılan düğünlere bir denetleme yok. Kanunen yasak olmasına karşın Adana’da yıllardır sokak düğünlerinin önüne geçilmiyor. Üyelerimizin ekonomik kaybına yol açmasının yanı sıra asayiş olaylarının artmasına neden olan sokak düğünlerinin önüne geçilmeli. Yıllardır söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz. Sokak düğünlerine izin verilmesin. Yetkililerden bu konuya bir an önce el atmalarını istiyoruz.’’

 

ADSOD olarak bir diğer sıkıntılarının da ruhsatsız düğün salonları ile kafelerde düğünlerin yapılmasına olduğunu ifade ederek, ‘’Bu yerlerde düğünlerin yapılması 9207 sayılı kanun maddesine göre yasak. Ancak bunu dinleyen yok. Özellikle göl kenarındaki ruhsatsız düğün salonları sektörün adeta kanayan yarası haline geldi. Buralarda ilgili kurumlar tarafından denetlenerek gereği yapılmalı. Şayet kolluk kuvvetlerimiz denetlemelerini sıklaştırırsa ruhsatsız mekanların önüne geçilir’’ diye konuştu.