Sokak düğünlerinin denetimsizliği esnafı vurdu

ADSOD Başkanı Şirin: ''Sokak düğünleri koronalı günler sürecini uzatıyor''

Dünyanın Pandemi ile savaş verdiği ve normalleşme sürecine giren Türkiye’nin önlemleri elden bırakmadan yapmaya çalıştığı mücadeleyi adeta sokak düğünleri sekteye uğratmaya başladı.

Düğün salonlarının her türlü hijyen önlemlerini alarak sağlık kurullarının koşullarına uygun durumda genç çiftlerin mutlu günlerine tanıklık ettiğinin altını çizen Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği Başkanı Ayhan Şirin “Maalesef sokak düğünleri koronalı günler sürecini uzatıyor. Sosyal mesafe korunmadan, gerekli hijyenik ortamlar sağlanmadan sokak ve kır düğünlerinin yapılıyor olmasına asla izin verilmemesi gerekir. Görüntü, gürültü kirliliği ve sağlık konusunda olumsuzluk ortaya çıkıyor. Bu konuda yetkililerin gereğini yapmasında büyük yarar görüyorum. Bu görüntülere nasıl izin veriliyor? Bunu da anlamış değilim. Bizler düğün salonu işletmecileri olarak halkın sağlığını önceliğimiz olarak kabul ediyor ve tüm kuralları harfiyen yerine getiriyoruz. Yazın kavurucu sıcak ortamında mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerine denetim getirilmelidir. Kır düğünlerinin de denetiminin sağlık açısından yapılmasını dernek olarak hassaten yetkili mercilerden istiyor ve bekliyoruz” dedi.

Adana’da düğün salonları işleten esnafın ekonomik anlamda büyük sıkıntılar çektiğini de vurgulayan Ayhan Şirin, sokak düğünlerin maliyetinin düşük olmasından dolayı halkın özellikle sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymadan halk sağlığını tehdit eder noktada mutlu günlerini gerçekleştirmelerinin kentteki denetim yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi ve esnaf olarak kendilerini de olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi.