Soner Çetin’den Halk Günü’nde anlamlı çağrı

Önemli konularda anket veya referandum yaparak halka sorduklarını ve çıkan sonuca göre hareket ettiklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’dan Artvin Cerattepe’ye çağrıda bulundu. Çetin, “Doğal güzelliğe sahip çıkanlar bir yanda, maden yapılmasını isteyen devlet öte yanda. Neden halka soran, halk ne diyorsa onu yapan Çukurova’yı örnek almıyorsunuz” diye konuştu.

Adana’da her hafta Halk Günü düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bu kez Artvin Cerattepe’de yaşananlara dikkat çekerek mesaj vermeyi tercih etti. Bazı icraatlar için iki yıl içinde dört kez referandum yaptıklarını hatırlatan Başkan Çetin, Yurt Mahallesi’ndeki Hasan Balıkçı Parkı’nda yapılacak yeni düzenleme öncesi anket yaptıklarına dikkat çekti. Ekiplerin halka giderek “Parkınız yeniden yapılacak, nelerin olmasını istersiniz?” diye soru yönelttiğin belirten Başkan Soner Çetin, “Biz bir parkın içine yapmayı düşündüğümüz değişiklikler için bile halka soran bir anlayışa sahibiz” dedi.

“CERATTEPE’YE BİZİM GİBİ SANDIK KOYUN”

Artvin’e bağlı Cerattepe bölgesinde kurulmak istenen altın madenine “doğayı bozacağı” gerekçesiyle yöre halkının karşı çıktığını ve kitlesel eylemler yaptığını hatırlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şu çağrıyı yaptı: Çukurova’da yaşamak gerçekten güzel ve bir ayrıcalık. Öyle bir ayrıcalık ki herkes Halk Günü’ne gelip derdini anlatabiliyor, talebini dile getirebiliyor. Bu belediye öyle farklı bir anlayışla yönetiliyor ki örneğin ‘Park yapıyoruz, içine ne koyalım, ne istersiniz?’ diye halka soruyoruz. Cerattepe’ye de bizim gibi sandık koyun, halk özgürce kararını versin ve ne diyorsa o olsun.

NOBEL ÖDÜLLÜ ORHAN PAMUK’U GETİRMEK

Halk Günü’nde halkla dertleşen Başkan Soner Çetin, ünlü yazar Orhan Pamuk’u Adana’ya getirmelerine ve ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır’ın ziyaretine yönelik sosyal medyayı kullanan bazı kişilerin ağır eleştiriler yaptığına dikkat çekti.  Çetin, “Türkiye’nin medar-ı iftiharı ‘Orhan Pamuk’un Adana’da ne işi var?’ ne demek! Türkiye’nin Nobel Edebiyat Ödülü almış tek yazarını Adana’ya biz getiriyoruz. Nokta. Sinema ve sanat konuştuğumuz Kadir İnanır geliyor.  ‘Kan dursun, analar ağlamasın’ diyor. Güzel şeyleri lütfen takdir edelim” diye konuştu.