Soner Çetin, DOHAYKO Hayvan Barınağını ziyaret etti

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin Büyükşehir Belediyesi DOHAYKO Hayvan barınağını ziyaret etti.

Dohayko Başkan yardımcısı Mücella Çelik, İmece Hareketi Koordinatörü Metin YILDIRIM, , İş adamı Ali Bürüngüz , Dohayko üye ve gönüllüleri  tarafından karşılanan Soner ÇETİN , Barınaktaki bölmeleri teker teker gezerek, hayvanları sevdi. Aday Adayı’nın yavru bir köpeği kucağına alarak sevmesi, orada bulunan herkesi duygulandırdı. Terk edilmiş hayvanların bulunduğu bölmelerin önünde uzun süre kalan Soner Çetin, "Hayvan sahibi olanların büyük bir sorumluluk üstlendiklerini, bir kez sahiplendikten sonra bu hayvanları bırakmamaları gerektiğini, bu konuda topluma bilgilendirme yapılması gerektiğini" ifade etti. Dohayko Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık'ın "Terk edilen bazı hayvanların büyük acı çektiklerini, hiç bir şey yemeyip adeta intihar ettiklerini" söylemesi Soner Çetin'i üzdü.


CHP'li Aday Adayı Soner ÇETİN'den Hayvanseverlere Destek

Barınak Gezisini Tamamlayan Soner ÇETİN, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu’nun başlattığı ‘’HAYVAN HAKLARINA DUYARSIZ SİYASİYELERE OY YOK’’ kampanyası kapsamında, başkan seçilmeleri halinde Başkan adaylarından, hayvanların refahı için hayvan severlerin taleplerini içeren dilekçeyi imzaladı. Dilekçenin tüm maddelerini ayrı ayrı yüksek sesle okuyan Aday Adayı, Başkan seçilmesi halinde tüm talepleri yerine getireceğine dair dair söz vererek, bunun yasal bir görev olmasının yanı sıra vicdani ve ahlaki doğrultuda insani bir duruş olduğunu ifade edince hayvan severlerden büyük alkış aldı.

Soner ÇETİN ; ''Turkiye'nin Örnek Bakım evi'ni oluşturacağım''

Yıllardır DOHAYKO’nun çalışmalarını takdirle izlediğini dile getiren Soner ÇETİN, Haytap’ın Taleplerini Seçim Programına alacağını ifade etti. Barınakta koruma altına alınan bir eşek yavrusunu da seven  Soner Çetin, başkan seçilmesi halinde,yıllardır insanlara hizmet etmiş, at arabalarında, faytonlarda çalışmış ve sonra yaşlanınca kaderine tek edilmiş yük hayvanları için ayrıca  YÜK HAYVANLARI BAKIM MERKEZİ yapacağını söyleyerek, Adana’yı Hayvan Hakları konusunda bir adım daha ileriye taşımaya söz verdi.

Haytap Başkanı'ndan Aday Adayı'na Teşekkür

HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, güçten düşen, yaşlanan yük hayvanlarının önemli kısmının kaçak kesimlere gittiğini, bu hayvanları koyacak yer olmadığı için belediyelerin de buna göz yumduğunu anlattı.  Böyle bir bakım merkezinin oluşması halinde insan sağlıgını da tehdit  eden kaçak kesimlerin de önüne geçileceğini söyleyerek,  Aday Adayı Soner ÇETİN’e Teşekkürlerini bildirdi.