Soner Çetin, ''İncittiklerimizden özür dilerim''

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, basın danışmanının istifasını kabul etmedi ve kamuoyu araştırmasına açıklık getirdi.

Dİ-EN isimli bir araştırma şirketinin yaptığı anketin Çukurova Belediyesi Basın Bürosu tarafından basın merkezlerine servis edilmesinden sonra toplumda oluşan ‘etnik kimlik ayrıştırması’ tepkilerinden sonra Başkan Soner Çetin dün makamında bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Çetin, basın toplantısı öncesinde görevinden istifa eden Danışmanı Can Küçüközkan’ın istifasını kabul etmediğini, araştırmanın yoruma dayalı sonuçlarının kendileri tarafından servis edilmediğini ve Alevi kökenli insanların üzülmesine neden olmasından dolayı da özür dilediğini söyledi.

KİMLİK HASSASİYETİNİ BİLİRİM

Kendisinin belediye başkanı olarak Türkiye’de örnek gösterilen 3 adet Cemevi inşaatını tamamladığını ve bir başkan yardımcısı ile basın müdürünün Alevi kökenli olduğunu, ilk göz ağrısı olan kızını Alevi bir aileye vererek kızını emanet ettiğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, alt kimlik hassasiyetini bilen birisi olarak böyle bir yanlışa düşmeme noktasındaki hassasiyetini anlattı. Başkan Çetin, tarih ve saat vererek konudan bir belediye başkanının kendisini arayarak haberdar etmesi ile haberdar olduğu kamuoyu araştırmasından da asla medet ummadığını kaydetti.

BENİM ÇEKMECEMDE DE ARAŞTIRMALAR VAR

Birilerinin konuyu karşılıklı polemik noktasında ve kavga moduna dönüştürmek istemesini de anlam veremediğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması halinde kendisini Zeydan Karalar’ın, Zeydan Karalar’ın da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması halinde kendisinin sonuna kadar canı gönülden destek vereceğinden Adanalıların asla endişe duymadığını belirtip ‘Bu basın bülteninin servis edilmeden son halini görmedim. Görmüş olsaydım da gönülden rıza gösterirdim. Çünkü bizim belediyenin gönderdiği bu haberin içeriğinde Alevi vatandaşları incitici hiçbir ifade yok. Tüm araştırmaların sonuçları araştırmaları yapan ilgili kişilere bu notla birlikte iletilir. Ben de araştırma yaptırıyorum. Benim çekmecemde de böyle sonuçlara yakın ifadeler yer almıştır. Bunu ancak ben ve araştırmayı yapan kuruluş bilir. Burada asıl olan yanlışlı bizim arkadaşların internet sitesindeki o ifadeleri görmemesi, gözden kaçırması ve atlamasıdır’ dedi.

BEN ONLARDAN BİR CANIM

Anketi kimin yaptırdığını hala bilmediğini belirten Başkan Soner Çetin, bu tür anketler ile Alevi yurttaşları üzmeye neden olan bir davranışa sebebiyet verdiklerinden de özür dilemeyi bileceğini kaydedip ‘ben anketlerden medet ummam. Anketlerden çıkan sonuçların benim lehimde olması da insan olarak beni sevindirmiş, mutlu etmiştir. Alevi yurttaşlarımız şunu iyi bilsinler ki ben içlerinden gelen onlarla birlikte üzülen ve sevinen bir canım. Tüm basın mensuplarına da buradan bir çağrım olsun. Soner Çetin asla kıran, döken, inciten birisi değildir. Ben kucaklayan birisiyim’ dedi.