Sönmez: “Şimdi sıra Seyhan’ı CHP’li yapmaya geldi”

CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Sönmez, eğilim yoklamasının demokrasi şöleni havasında gerçekleştiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin Seyhan Belediye Başkan Aday Adaylarının eğilimlerini belirlemek üzere kararlaştırdığı eğilim yoklaması yapıldı.

 

Süreyya Nihat Oral İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen seçimlerde Seyhan ilçesine kayıtlı üyelerin büyük çoğunluğu oy kullandı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün denetmen olarak katıldığı seçimlerde CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı, ADSİAD ve ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez’e büyük ilgi gösterildi.


Ön seçime bir hafta gibi kısa bir süre kalmasına rağmen aday adaylığını açıklayan ve kamuoyundan büyük destek gören Süleyman Sönmez, CHP’li üyeler tarafından takdir edildi. Seyhan ilçesine kayıtlı üyeler Süleyman Sönmez’in çalışmalarının CHP adına önemli bir kazanım olduğuna dikkati çekerken Süleyman Sönmez, ilk 5’e girerek CHP Genel Merkezi’ne sunulacak listeye dahil oldu.


Okul bahçesinde CHP’lileri kapıda karşılayan Süleyman Sönmez, gençler ve kadınların da desteğini arkasına aldı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Süleyman Sönmez, eğilim yoklamasının aday adaylarının CHP örgütlerince algılanmasını ve değerlendirmesini görmek için yapılan bir çalışma olduğunu söyledi.


CHP Genel Merkezi’nin eğilim yoklamasıyla aday adaylarının Adana ve Seyhan kamuoyunda bilinirliliğini, gücünü ve etki alanını görme olanağı bulacağını dile getiren Süleyman Sönmez, “Seçimler CHP’ye yakışan bir ortamda gerçekleşti. Tarafların sağduyulu yaklaşımlarına tanık olmak beni mutlu etti” dedi.
CHP’lilerin büyük bir sorumlulukla sandık başına gelmesinin yerel seçimler adına büyük bir kazanım olduğuna işaret eden Süleyman Sönmez, şunları söyledi:


“Demokrasi şöleni havasında geçen seçimlerde CHP’li hemşerilerim Seyhan’a sahip çıktı. Yerel seçimlerde Seyhan’ı CHP’ye kazandırmakla kalmayıp Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de CHP kadrolarınca yönetilmesi için büyük mücadele örneği sergileyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimin yanında olacağım. Sadece Seyhan’da değil Adana genelinde CHP’nin başarılı olması için elimden gelen her türlü çabayı göstereceğim.Eğilim yoklamasına katılan tüm partililerime teşekkür ediyorum.”


Süleyman Sönmez, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Atatürk Bulvarı’ndaki seçim bürosuna geldi. Burada partililer ve ekip arkadaşları tarafından alkışlarla karşılanan Süleyman Sönmez, yaptığı konuşmada, “CHP’liler beni bağrına bastı. Artık Seyhan ve CHP için yeni bir dönem başladı. CHP’ye, Seyhan’a ve partililerime hayırlı olsun. Artık 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle Seyhan ve Adana’daki diğer belediyelerin CHP’li olması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.