Sonunda bunu da gördük!

Adana'da bugüne kadar hiç yaşanmayan tarzından bir olay gerçekleşti ve apartman sakinleri ilanla kentsel dönüşüm uygulaması için kendilerine müteahhit aramaya başladılar.

Adana’da bugüne kadar hiç yaşanmayan tarzından bir olay gerçekleşti ve apartman sakinleri ilanla kentsel dönüşüm uygulaması için kendilerine müteahhit aramaya başladılar.

YÜZDE 80 İLE MÜTEAHHİT ARAYIŞI

Turgut Özal Bulvarı’ndaki Özgüç Apartmanları sakinleri evlerinin dış cephesine bir ilan afişi asarak ‘Yüzde 80 oranında kat karşılığı müteahhit aranıyor. Teminat mektubu verecek ciddi firmalar aranıyor’ diyerek evlerini vermek adına müteahhit arama yoluna başvurdular. Özgüç Apartmanının sakinlerinin bu çağrısına kulak verecek olan müteahhitler çıkar mı bilinmez ama proje çizecek yetenekli mimarlar hazır gibi görünüyor.

BELEDİYELER DİKKATLİ OLMALI AYAMDER

Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, aylar öncesinden yaptığı açıklamalarla tehlikeyi gösterip önlem alınmasını istemişti. Müteahhitlik Hizmet Yasası’nn çıkmaması nedeniyle bugünlere gelindiğini anlatan Vursavuş, özellikle belediyelerin bu konudaki müsamaha gösteren tavırlarının sonucu bu noktalara gelindiğini söyledi. Belirli yerlerden cesaret alan insanların ilanla müteahhit arama noktasını gözler önüne getirdiğini belirten Vursavuş, ‘Müteahhit ister, arsa sahibi ister. Belediye de bakın görün onaylar. Bu işin sonunu alamazsınız’ dedi.

İŞ PEŞİNDE KOŞAN MÜTEAHHİTLER

Vursavuş olayı ‘kapanın elinde kalacak’ olay olarak yorumlayarak belediyelerin bu konudaki tavırlarını eleştirip ‘Ağlanacak halimize gülüyoruz. Şehrin merkezi yerinde yaşanan bu olay tamamen bir rezalettir. Bu malikler aslında kendilerini ihbar ediyor. Bu ve bunun gibi benzeri yerler sıkı şekilde denetlenmeli. Projeleri belediyelere geldiğinde onaylanmamalı’’ diye konuştu. Özellikle şehrin cazibe merkezi olan yerlerdeki apartmanların bu şekilde müteahhitlere verilerek şehrin içine düşeceği hali de gündeme getiren Vursavuş, ‘Haydi iş peşinde koşan müteahhitler, sizlere gün doğdu’ sözü ile de ironi yaptı.