Sorar: “Eleştirilere Hizmetle Cevap Vermelerini Beklerdik”

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Ali Sorar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ‘2 yıldır hizmet üretmediği’ yolundaki eleştirilere hakarete varan sözlü cevapları eleştirerek “Bu eleştirilere sözle değil de hizmetle cevap verilmesini beklerdik” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yardımcısı Ali Sorar, “Bizim, Adana'nın hizmetten yoksun kaldığına dair eleştirilerimize karşı hizmetle cevap vermek yerine sığ, bir o kadar basit bir şekilde kelimeleri yan yana getirerek gündemde kalmak isteyen Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin açıklamaları, maalesef pencereye buğu ile yazılmış bir kaç harften öteye geçmeyi başaramıyor. İnsanların eleştirilere cevap vermek yerine tepki sözleri sıralamalarını dinlemek hep hoşuma gitmiştir. Çünkü insanlar bu durumlarda, yapmak istedikleri ama yapamadıkları şeyleri anlatırlar” dedi.

‘ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜL YOK’

Başkan Yardımcısı Ali Sorar, “Adana'nın ve Adanalı’nın sorunlarını dile getiren, çözüm önerileri sunan, yetkililer tarafından çözüm üretilmesini bekleyen grup başkanvekilimiz mi Adana'ya yabancı yoksa sizler mi vatandaşa ve sorunlara kulak tıkayarak, görmezden gelerek sorunlara Fransız'sınız. Hizmet için yapılan eleştirileri şahsa indirgemek peşinen hizmetsiziliği kabul etmektir. 
‘ECZACILARA HAKARET’ 
Hizmet üretmek yerine, cümlenin öznesine mana yüklemek isteyenler kervanına şimdide MHP Meclis Üyesi Murat Cevheribucak katılmış ve hızını alamayıp tüm eczacılara hakaret etmeyi ihmal etmemiş. Bizim Grup Başkan Vekilimiz Ecz. Ozan Gülaçtı'nın mesleğiyle dalga geçmek için ‘Bu iş eczanede, su topu satmaya benzemez’ demiş ve Türkiye'deki 25 bin civarındaki eczacıyı ‘Su topu satıcısı’ olarak nitelendirerek talihsiz bir açılamaya imza atmıştır. Eczaneler su topu değil, şifa dağıtan yerlerdir. Eczaneler bizim en yakın sağlık danışmanımızdır. Bu konuda eczacılar odasının ve tüm eczacıların, sektörleri için yapılan bu talihsiz hakareti kınayacağından hiç şüphem yok. Hatta MHP Kozan Meclis Üyesi Ecz. Oğuz Arık'ın da bir eczacı olarak tüm eczacılar gibi partilisinin ‘Su topu satıcısı’ hakaretine üzüldüğünden eminim.

‘3 YIL DA HİZMETSİZ GEÇECEK’
Herkesin fobileri vardır. Adana Büyükşehir yetkililerinin fobisi de, hizmetsiz kalan Adana ile ilgili birilerinin kalkıp, büyükşehir yetkililerinin yüzüne karşı hizmetsiziliği söylemesi. Sayın Cevheribucak'ın söylediklerine bakınca anladığımız, büyükşehirde eleştirilerden kimsenin alınacak derse ihtiyacının olmadığıdır. Bizim bildiğimiz tek şey var o da, hizmetsiz geçen kaybettiğimiz koca iki yılın geri gelmeyeceği ve önümüzdeki üç yılın da, geçmiş yılların referansı niteliğinde olacağıdır. Son olarak Sayın Cevheribucak, her eleştiriye çözüm üretseniz ve eleştirileri hizmetle çürütmeyi deneseniz emin olun daha başarılı olursunuz. Ayrıca hizmetlerinizi anlatmak yerine agresif sözleriniz Adanalı’nın her derdine deva olsaydı, eczaneler antidepresan ilaçlarının tamamını raflarından indirirdi” şeklinde konuştu.