Sosyal belediyecilikten taviz yok

Adana Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan, talep eden ve yasal anlamda kullanma yeterliliğine sahip engelli vatandaşlara akülü sandalye dağıtmaya devam ediyor.

Engelliler Haftası nedeniyle makamında bir grup engelli vatandaşla bir araya gelen ve akülü sandalye ihtiyaçlarını karşılayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da engelli vatandaşların, topluma entegre olması için yoğun çaba harcadıklarını ve bu anlamda hızla aşama katettiklerini açıkladı.

ENGELLİLER HAFTASI, TOPLUMSAL FARKINDALIK İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Engelliler haftasını, engellilerin sorunlarıyla ilgili farkındalık oluşturulması yolunda önemli bir zaman dilimi olarak gördüklerini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “Engelli vatandaşlarımız toplumun ayrılmaz bir parçasıdır ve hayatın her alanında mutlaka yer almaları, zorlukların asgari seviyeye indirgendiği bir ortamda yaşama katılmaları gerekiyor. Amacımız bunu sağlamak. Engelliler Haftası da bu amaca yürürken, toplumda farkındalık oluşturmak için iyi bir fırsat” dedi.

AKÜLÜ ARAÇ TAHSİSİ

Adana Büyükşehir Belelediyesi olarak, engelli vatandaşların toplumsal alanda, gündelik hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları azaltmak için çalıştıklarını ifade edenr Başkan Hüseyin Sözlü, “Onların hayatını kolaylaştırmak ve toplumu bilinçlendirmek için hepimize önemli görevler düşüyor. Bu hedefe ulaşmak yolunda Engelliler Haftası’nı Adana Büyükşehir Beledyesi olarak dolu dolu geçiriyoruz. Adana’da engelli hemşehrilerimizin talepleri üzerine akülü araç tahsisi gerçekleştiriyoruz. Böylece hareket kabiliyetlerini artırmak, onları hayatın içine çekmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla katkıda bulunmayı amaçladık. İnşallah kazasız belasız kullanırlar, sorunları azalır ve mutlu olurlar.

Adana’da ihtiyacı olan, telepte bulunan ve yasal olarak bu akülü cihazları kullanma yeterliliği olan engelli vatandaşlarımızın tamamına akülü araçları veriyoruz. Hemşehrilerimizi mutlu etmek, onlara hizmet etmek ve medeni anlamda çıtası yüksek, çağdaş bir Adana oluşturmak, bunu da kolektif şekilde yaşamak istiyoruz” diye konuştu.