Sosyal medya savaşı!

CHP'li Karalar ile MHP'li Sözlü arasında ağır ithamlar içeren restleşme başladı

Her şey Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Tufanbeyli’de temel atma töreni sırasında söylediği sözlerle başladı. Başkan Karalar, işten çıkarılan belediye işçilerini de kastederek göreve geldiğinde 5 bin kişinin tabiri caizse yatarak maaş aldıklarının altını çizip “Çalışmayan adamla benim işim olmaz, hain adamla benim işim olmaz. Hırsız adamla benim işim olmaz. Bende çalışıyor para alıyorsan milletin hizmetinde 8 saat çalışacaksın” ifadeleriyle Sözlü dönemini eleştirmişti.

 

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN HIRSIZI, ÇUKOBİRLİK’İN ARSIZI

Karalar’ın bu sözlerinden sonra MHP’nin milletvekili Muharrem Varlı, İl Başkanı Bünyamin Avcı açıklama yaparak “Ülkücüden hain, hırsız olmaz. Bu sözlerden dolayı Karalar Adanalılardan özür dilesin” açıklamasını yaptılar. Adana Büyükşehir Belediye eski Başkanı Hüseyin Sözlü ise Karalar’a sosyal medya hesabından ağır cümleler kullanarak yanıt verdi. Sözlü açıklamasında “Çukobirlik’in arsızı, Seyhan Belediyesi’nin hırsızı. Büyükşehir’in bahtsız evladı Emrah. Her gün çalışan emekçilere hırsız, hain diyerek suçu başkalarına atabilirsin. Sayılı günler çabuk geçer, hazır miras çabuk biter” ifadeleriyle yüklendi.

 

KARALAR YOLSUZLUK DOSYALARINI AÇIKLAMA HAZIRLIĞINDA MI?

Eski Başkan Hüseyin Sözlü ve MHP cenahından gelen sert tepkilerden sonra bu kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medya hesabından “Çalışmayan adamla benim işim olmaz. Hain insanla benim işim olmaz. Hırsız adamla benim işim olmaz” açıklamalarını tekrarlayarak sosyal medya üzerinden Sözlü’yü sevenler ve Karalar’ı sevenlerin karşılıklı olarak savunmaya geçmelerine, karşı atakta bulunmalarına tanıklık ettik. Belediyeye yakın kaynaklar Zeydan Karalar’ın devir aldığı belediye ile ilgili olarak yolsuzlukların yapıldığına dair ASKİ ile ilgili basın toplantısı sırasında söz verdiği ‘Büyükşehir dosyasını da açacağım’ sözlerinin altını doldurarak kamuoyu ile bazı bilgi ve belgeleri paylaşacağına dair bilgiler gazeteme ulaşan bilgiler arasında yerini aldı.