Söz Yüzükleri Ne Zaman Takılır?

Bir erkek ve bir bayanın evlenmek üzere attıkları ilk adımda, birbirlerine söz vermesi ile takılan yüzüklere söz yüzükleri denilmektedir.

Bir erkek ve bir bayanın evlenmek üzere attıkları ilk adımda, birbirlerine söz vermesi ile takılan yüzüklere söz yüzükleri denilmektedir. Bu olay çiftin kendi aralarında ya da ailelerin devreye girmesiyle de gerçekleşebilir. Birbirini seven iki kişi evlenmeye karar verdikleri anda, durumun ciddiyetini ortaya koymak için yüzük takarlar. Aralarındaki bağın devamı olacağını ve ileride evleneceklerini birbirlerine ve çevresine duyurmak için bu seremoni gerçekleştirilir.

Kendi aralarında sözlenen kişiler isterlerse ailelerini de araya sokarak olay daha büyük bir organizasyonla tören halini alır. Öncelikle erkek tarafı kız istemeye giderler. Kahveler içilir ve evlenmek isteyen gençlere yüzükler takılır. Gençler tebrik edilir. Evlenmeden önceki ilk merasim böylelikle gerçekleşir. Eş adayları yüzük seçmek için birlikte kuyumcuya giderler. Altın ya da gümüş olan bu yüzükler oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Söz Yüzükleri Arasında Seçim Yapmak

Gençler yüzük seçiminde birlikte karar verirler. Gerçi ilk öncelik bayanlara aittir. Genelde bir bayanın seçtiği modeli erkek beğenir. Erkekler için model ya da incelik ve kalınlığın önemi yoktur. Model seçmedeki bu heyecanı birlikte yaşamak kişilere büyük bir mutluluk ve heyecan vermektedir. Bu aşamada kişilerin yapması gereken ekonomilerine göre hareket ederek kendilerine hitap eden modeli seçmektir.

Kimileri ince ve sade modellerden hoşlanırken, kimileri daha kalın ve gösterişli söz yüzükleri tercihinde bulunurlar. Taşlı, pırlantalı ya da sade olan yüzükler arasından seçim yapmak kişilerin zevkleri ve bütçeleri ile alakalı bir durumdur. https://www.lizaypirlanta.com/blog/soz-yuzukleri sayfasından söz yüzüklerini inceleyebilirsiniz.