Sözlü, “Basın özgürlüğü çağdaş demokrasiler için vazgeçilmezdir”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, görevi objektif şekilde kamuyu aydınlatmak ve milleti haberdar ekmek adına gerçekleri yazmak olan gazetecilere, bu görevlerini özgürce yapabilecekleri ortam sağlamanın, köklü demokrasilerde devletin temel görevlerinden biri olduğunu söyledi.

Dürüst ve özgür çalışan medyanın ve gazetecilerin, çağdaş demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “Bugün dünyanın bir çok noktasında ve ülkemizde, doğruları yazdığı için baskı altına alınan, işinden olan, hapse atılan ya da hayatını kaybeden basın mensupları mevcut. Objektif olarak işini yapan medyanın baskı altına alındığı ülkelerde demokrasinin gelişmesini beklemek mümkün olmaz. Ülkemizde gazeteciliğin özgürce yapıldığı, basın çalışanlarının kamu yararına, mesleklerinin bütün gereklerini yerine getirebildiği ve tüm bunları gerçekleştirdikleri için de baskı altına alınmadığı bir ortamı hep birlikte oluşturmalıyız. Aksi halde, gerçeklerin yazılamayıp, konuşulamadığı, toplumun doğru haber alma hakkının engellendiği bir ortamda, köklü demokrasiye ulaşılması, çağdaş bir ülke haline gelinmesi mümkün olmaz” dedi.

Bütün zorluklara rağmen görevlerini dürüstçe yerine getirmeye çalışan basın mensuplarının, 10 Ocak’ları bayram olarak kutlandığı günlere ulaşılmasını dileyen Başkan Hüseyin Sözlü, bu konuda yaşanan sorunları geride bırakmış Türkiye özlemini dile getirdi.