Sözlü, ''Belediyelere kayyum ataması yanlış!''

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, muhtarlar günü nedeniyle bir otelde düzenlenen toplantıda konuşarak 'belediye başkanlarının istifa ettirilmeleri, etmeleri ve yerlerine kayyum atamaları doğru değil. Bu gidişle Türkiye genelindeki belediyelerin 2/3'üne kayyum atanacak. Gelecek nesillere bunu anlatmakta zorluk çekeriz' dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, muhtarlar günü nedeniyle bir otelde düzenlenen toplantıda konuşarak ‘belediye başkanlarının istifa ettirilmeleri, etmeleri ve yerlerine kayyum atamaları doğru değil. Bu gidişle Türkiye genelindeki belediyelerin 2/3’üne kayyum atanacak. Gelecek nesillere bunu anlatmakta zorluk çekeriz’ dedi.

TERÖR GEREKÇELERİNİ AYRI TUTALIM

Başkan Hüseyin Sözlü, hiçbir belediye başkanının avukatı ve sözcüsü olmadığını ancak seçilmiş bir belediye başkanı olarak belediye başkanlarının başına gelen olayları da değerlendirmek durumunda bulunduğunu söyledi. Sözlü, ‘Doğu ve Güneydoğu illerindeki HDP’li belediyelerin güvenlik ve terör gerekçeleri ile görevden alınıp yerlerine atamaların yapılmasını bir kenara bırakalım. Diğer belediye başkanlarının yerine getirilen kişilerin de aynı kayyum gibi değerlendirilmesini göz önüne alır isek, halkın oyu ile seçilen başkanların bu şekilde istifa etmelerini ve ettirilmelerini demokrasi adına doğru bulmuyorum’ sözleriyle eleştirilerde bulundu.