Sözlü, ''Bir kadını geriye çekmek en büyük saygısızlıktır''

MHP İl Başkanı Yusuf Baş ile birlikte MHP Seyhan Kadın Kolları’nın etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, önceki gün “Başkan Vekili” olarak atadığı AKP’li Meclis Üyesi Aysun Kocabaş’ın bu görevi ‘Gelen talimat üzerine’ üstlenmekten vazgeçmesini değerlendirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde memnuniyette olan bir hanımefendiyi, siyasi iradeyle seçilmiş bir kadını geriye çekmek aslında en büyük saygısızlıktır” dedi.

“HANIMLARI UNUTURSAK BİTERİZ”

MHP Seyhan İlçe Kadın Kolları’nın 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği etkinliğe MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Seyhan İlçe Başkanı Bünyamin Kaya, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Şahin Gökçe de katıldı. Baş ve Sözlü, kadınlara karanfil dağıttı. Şehitlere saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an tilavetinin ardından mikrofona davet edilen Hüseyin Sözlü, ‘Adana’yı germek isteyenlere’ gönderme yaptı. Kadınları öven, aralarında olmaktan mutlu olduğunu belirten Sözlü’nün “Biz, hanımları unutursak biteriz” ifadesi büyük alkış aldı.

SÖZLܒDEN ÖNEMLİ MESAJ

Sözü, önceki gün “Başkan Vekili” atadığı AKP’li Meclis Üyesi Aysun Kocabaş’ın bu görevi ‘Gelen talimat üzerine’ üstlenmekten vazgeçmesine getiren Başkan Hüseyin Sözlü “Meclisimizde bir tane bayan meclis üyesi var. Hiç bir siyasi kaygı duymadan Kadınlar Günü münasebetiyle geçici olarak atadım. O da çok mutlu oldu. Onun üzerinden de bir siyasi tartışma yapmak istemiyorum. Herkes de çok alkışladı. Ama bir şeyi ifade etmek isterim ki; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde memnuniyette olan bir hanımefendiyi, siyasi iradeyle seçilmiş bir kadını geriye çekmek aslında en büyük saygısızlıktır.” diye konuştu.

YUSUF BAŞ, ŞEHİR İÇİNDE KARANFİL DAĞITTI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, “Yârimiz, diğer yarımız, yarınımız olan. Annelerimiz, bacılarımız, çocuklarımız, yol arkadaşımız, başımızda taşıdığımız tacımız, varlıklarıyla şereflendiğimiz kıymetli hanımefendiler” diye başladığı ve kadınların toplum hayatındaki vazgeçilmezliğine vurgu yaptığı konuşması yoğun alkışlarla destek buldu. Baş ve Sözlü, MHP Seyhan Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Parlak ve arkadaşlarına etkinlikten ötürü teşekkür ettiler.

Yusuf Baş, ayrıca akşam da İl Divan Heyetiyle birlikte Atatürk Parkı’nda, Ziyapaşa Bulvarında kadınlara kırmızı karanfil sunarak Kadınlar Günü’nü kutladı. Günbatımından sonra yapılan kırmızı karanfilli kutlama kadınların yoğun ilgisini çekti.