Sözlü, Doğu Akdeniz Sivil Toplum Platformu’nu ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Doğu Akdeniz Sivil Toplum Platformu’nu (DASP) ziyaret etti.

Adana’da farklı tematik alanlarda faaliyet gösteren 15 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan Doğu Akdeniz Sivil Toplum Platformu’nu ziyaret eden Başkan Sözlü, DASP Yönetim kurulu Başkanı Alper Tansel ve platform yöneticileri tarafından karşılandı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DASP Yönetim Kurulu Başkanı Alper Tansel ‘’ Doğu Akdeniz Sivil Toplum Platformu 15 sivil toplum kuruluşunun birlikten güç doğar inancıyla kurduğu, çevre illerde ki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla daha da büyüyüp bir bölge platformu haline gelen bir oluşumdur. Kentimize hizmet etmek için yola çıkan adaylarla bir araya gelip içinde yaşadığımızı şehrin sorunlarını tartışıp, çözüm arayışında bulunmak platformumuzun görevlerinden biridir. Bizleri ziyaret ettikleri için Sayın Hüseyin Sözlü beye çok teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz’’ dedi.

 

Yönetim kurulu üyelerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Sözlü ise, ‘’ seçimler demokrasinin asli gereksinimlerinden bir tanesidir, fakat tek başına yeterli değildir. Ben çağdaş demokrasiye yürekten inanan, katılımcı demokrasiyi geliştirmeye gayret gösteren bir siyasetçiyim. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları benim için çok şey ifade ediyor. Sivil toplum kuruluşları halkın çeşitli sosyal katmanlarını temsil ettiği gibi gerçek demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının önemi tartışılmazdır. Bu anlamda izlediğimiz halk siyaseti gereği yakın ilişki içerisinde olacağımızdan, sorunlarımızı birlikte tartışıp ortak çözüm arayışlarında olacağımızdan şüpheniz olmasın. Şeffaf, katılımcı belediyecilik anlayışımızda geniş bir yer tutuyorsunuz. Bundan sonra ki süreçte de istişarelerimiz devam edecektir. Yaptığınız nazik ev sahipliği için hepinize teşekkür ediyor, çalışmalarınız da başarılar diliyorum’’ diye konuştu.