Sözlü kolları sıvadı

2019 yerel seçimleri öncesinde Ak Parti ile MHP'nin seçim ittifakı yapacağına ait emareler netleşmeye başladı. Ankara kaynaklı siyasi kulislere göre, Ak Parti'nin güçlü olduğu İzmir, Muğla ve Aydın'da MHP aday çıkarmaz iken, MHP'nin güçlü olduğu Adana, Mersin ve Osmaniye'de de Ak Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarını çıkarmayacağı yönünde genel kanaat oluşmaya başladı.

2019 yerel seçimleri öncesinde Ak Parti ile MHP’nin seçim ittifakı yapacağına ait emareler netleşmeye başladı. Ankara kaynaklı siyasi kulislere göre, Ak Parti’nin güçlü olduğu İzmir, Muğla ve Aydın’da MHP aday çıkarmaz iken, MHP’nin güçlü olduğu Adana, Mersin ve Osmaniye’de de Ak Parti’nin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarını çıkarmayacağı yönünde genel kanaat oluşmaya başladı.

SIKI ÇALIŞMA TEMPOSU İÇİNDE

Bu ittifakın gerçekleşmesi olasılığı MHP’nin Adana’da sahalara erken çıkmasını adeta ateşledi. Sürekli olarak halkın içinde yer alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hafta sonlarını da boş geçirmeyerek Adanalılar ile buluşuyor. 2014 yerel seçimlerine rakiplerine oranla 1 yıl önce start vererek hazırlanan Başkan Hüseyin Sözlü, belediye hizmetlerini denetleyerek çalışmaları yerinde inceliyor. Aksayan hizmetleri tamamlamak adına talimatlar vererek verimli bir çalışma temposu içinde Başkan Sözlü adeta seçimlere hazırlanıyor.

HİZMETLER ZAMANINDA BİTECEK

Eşi ile birlikte hafta sonlarını tüm STK etkinliklerine ayırıp toplumun her kesimi ile kucaklaşmayı tercih eden Başkan Hüseyin Sözlü, Ak Parti’nin Adana’da güçlü bir isim çıkarmayarak veya aday belirlemeyerek seçimlere gidilmesi halinde en yakın MHP’ye rakip olacak CHP’nin de aday belirmediği bu ortamı iyi değerlendirmek adına gayret içine girdi. Başkan Hüseyin Sözlü’nün 2019 seçim kampanyasını alışılmışın dışında bir kampanya ile süslemeyi tercih ettiği, söz verdiği ve halen devam eden hizmetlerin de zamanında yetişmesi adına gayret içinde olduğu ifade ediliyor.