Sözlü'nün 'sözünü' Karalar yerine getiriyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Sanatçı Aleyna Tilki'nin kentimizde bir konser vereceğinin duyurusunu yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Sanatçı Aleyna Tilki’nin kentimizde bir konser vereceğinin duyurusunu yaptı.

5 YIL SONRA SÖZ YERİNE GELMİŞ OLUYOR

Aleyna Tilki’nin 5 yıl önce Adana’da verdiği konser sırasında olaylar çıkmıştı. Bu olaylardan sonra dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bir açıklama yaparak ‘Sanatçımızı yeniden Adana’ya getireceğiz’ demişti. Lakin Hüseyin Sözlü’ye Aleyna Tilki’yi yeniden Adana’ya getirmek nasip olmamıştı. Sözlü’nün bu sözünü 5 yıl sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yerine getirmiş olmak adına harekete geçmiş oldu.

OLAYLI KONSER VE HÜSEYİN SÖZLÜ’DEN AÇIKLAMA

Tarihler 26 Eylül 2017’yi gösterdiğinde Adana Büyükşehir Belediyesi adına konser vermek üzere Adana’ya gelen Aleyna Tilki konserine ‘Cevapsız Çınlama’ şarkısıyla başladı. Birkaç şarkı söyledikten sonra hayranları tarafından sahneye yabancı cisimler atıldı. Daha sonra ise hayranları sahneye girmeye kalkışınca sahnenin ışıkları kapandı ve şarkıcı Aleyna Tilki Sinema ve Kültür Sanat Kasabası'ndaki konser alanını terk etti. Bu olaylı konserden sonra Başkan Hüseyin Sözlü Adanalılara Tilki’yi yeniden getirme sözü verdi.

SÖZLÜ NE SÖYLEMİŞTİ?

Dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bir açıklama yaparak “Aleyna Tilki konserimiz Adanalı hayranlarının genç sanatçıya yoğun ilgisinden dolayı 30 bin kişilik alana 70 bin kişinin gelmesinden dolayı yaşanan izdiham sebebiyle yarıda kalmıştır. Kıymetli sanatçımız Aleyna Tilki, önümüzdeki yıl 100 bin kişilik alana davet edilecek, konser tekrarlanacaktır” demişti. Lakin Aleyna Tilki ne Adana’ya konser vermek için geldi, ne de Başkan Sözlü 100 bin kişilik bir konseri organize edemedi.

KARALAR 100 BİN KİŞİLİK YERİ BULABİLECEK Mİ?

Aradan geçen 5 yıl sonrasında bu kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aleyna Tilki’yi Adana’da konser vermek için davet etti. Aleyna Tilki’nin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Adana’da konser vereceğini duyurdu. Lakin şu ana kadar Aleyna Tilki’nin nerede konser vereceğine dair bir açıklama yapılmadı. Karalar’ın 100 bin kişilik bir alan temin edip konserin alt yapısını hazırlayıp hazırlamadığı bilinmiyor. Tilki’nin muhtemelen Altın Koza etkinlikleri kapsamında sahne alacağı tahmin ediliyor. Bu arada bir kısım Adanalılar, Aleyna Tilki konseri için tepki gösterip ‘Başka bir sanatçı bulamadınız mı?’ yaklaşımında bulunup sosyal medyada düşüncelerini dile getirmeyi de ihmal etmediler.

Cumhuriyet Aleyna