Sözlü, '' Rabiacılardan Kuvayi Milliyeci olmaz''

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği'nin 66. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliklere katılan Sözlü, konuşmasında Kuvayi Milliye'nin önemine dikkat çekerek, '' Kuvayi Milliye millidir. Rabiacılardan Kuvayi Milliyeci olmaz'' dedi.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nin 66. Kuruluş Yıldönümü  düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliklere katılan Sözlü,  konuşmasında Kuvayi Milliye’nin önemine dikkat çekerek, ‘’ Kuvayi Milliye millidir. Rabiacılardan Kuvayi Milliyeci olmaz’’ dedi.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nin 66. Kuruluş Yıldönümü Mithat Özsan Bulvarı’ndaki dernek binasının önündeki parkta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, buradaki konuşmasına, Kuvayi Milliye’nin kuruluş yıldönümünü kutlayarak başladı.

‘’Kuvayi Milliye Atatürk’tür’’ diyen Sözlü,  şunları kaydetti:

‘’ Kuvayi  Milliye milletini ve insanını sevmektir. Kuvayi Milliye bu milletin yerli gücüdür.  Son dönemlerde herkes her şeyi istismar eder oldu. İnancımızı, Bayrağımızı, Mustafa Kemal Atatürk’ü.  Kuvayi Milliye millidir. Rabiacılardan Kuvayi Milliyeci olmaz. Milli Eğitimi bir çok yeri teslim ettiler. Sonra da ‘alınları secdeye değiyor’ dediler. Bizim anamızın, babamızın alnı secdeye değmiyor mu? Varsa  orada borcumuz. Peygamberimiz de kendi ameleni Cenab-ı Allaha teslim etmedi mi. Rabia’ya sığınanlardan milli olamaz. Sıkışınca ‘Atatürk’ diyenlere de inanmayın. ‘’

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker de, derneğin  5 Mart 1951 yılında Adana’da kurulduğunu  belirterek, Adana’nın bir Kuvayi Milliye şehri olduğunu söyledi.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Murat Öztanrıöver de konuşmasında derneğin amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kuvayi Milliye’nin, bu topraklarda kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşamanın teminatı  olduğunu belirten Öztanrıöver, ‘’Kuvayi Milliye demek, küllerinden yeniden doğabilmek ve bağımsız bir ülke yaratabilmek demektir.  Kuvayi Milliye canını verebilenlerin adıdır. Bu topraklar için canını verebilmektir’’ dedi.

Etkinklikte daha sonra CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ile Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker’e kalpaklı Atatürk fotoğrafı hediye etti.

Konuşmaların ardından mehter takımları konser verdi.