Sözlü, ''Salih Gökçe, muhtar dahi olamadı''

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP'li Meclis Üyesi Salih Gökçe'nin mahkeme kararını gerekçe göstererek Pazartesi günü mecliste yaptığı konuşmaya yanıtını toplanan mecliste verdi. Sözlü, Salih Gökçe'nin kendi koltuğuna oturma gibi bir beklenti içinde olduğunu söyledi.

Mecliste konuşan Sözlü, Salih Gökçe'nin gündeme getirdiği mahkeme kararını veren İdare Mahkemesi Hakimi bayanı da hedef aldı. Başkan Sözlü ‘Bölge İdare Mahkemesi'nde emekli olan bir hanımefendinin giderayak sorumsuzca verdiği karardır. Görevden alınacağım hülyasıyla yatıp meclis başkanvekili olurlarsa yerime oturmak gibi beklentileri var. Kriz var gibi gösterip gündemde şöhret olmak kolaydır. Salih Bey hayatında muhtar bile olamamış, ben 16 yıldır belediye başkanıyım. Caminin duvarına işeyen de şöhret oluyor biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

POPÜLERLİK İDDİASI VAR


Mahkeme kararı hakkında bilgi veren Sözlü, 16 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve bu uygulamayı Türkiye'nin her yerinde uygulandığı gibi kendisinin de uyguladığını belirterek, "Bunu Danıştay'dan telafi etmek gibi bir hakkımız var. Bunun düzenleneceği konusunda da kimsenin şüphesi olmasın. Bu rastgele olmaz. Caminin duvarına işeyen de şöhret oluyor bilirsiniz. İnsanlar ne yaptıklarıyla hafızalarda kalmalıdır. Yapmadıklarıyla ilgili her gün hır gür. Nisan'da yeniden meclis başkanvekili seçimi olacak. Salih bey o zaman yine niyeti varsa yeniden aday olur ve ondan sonraki seçimlerde kendilerine görev düşerse, meclisin iradesine bağlı bu. Ben de 2. defa seçildiği için bu defa vekil bırakmadan kendilerine bırakabilirim." Dedi.