Sözlü'ye mektup

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, çevre hassasiyetlerini mektup göndererek ileten Kuzucak İlkokulu öğrencilerine çevre bilinci konusunda eğitim verildi, sınıflandırılmış atık kutuları dağıtıldı.

Ceyhan Kuzucak İlkokul’u öğrencileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, çevre bilinci konusunda çeşitli mektuplar yazarak, bazı taleplerde bulundu. Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatı üzerine harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, diğer okullarda sürdürdüğü ve çocuklarda çevre bilinci oluşturulması hedefine yönelik çalışmalarını Kuzucak İlkokulu’na da taşıdı.

 

Başkan Hüseyin Sözlü’ye ulaştırdıkları mektuplarla çevre konusunda hassas, duyarlı ve bilinçi olduklarını gösteren Kuzucak İlkokulu öğrencilerine yönelik eğitim ve malzeme dağıtımı kampanyası başlatıldı. Kuzucak İlkokulu öğrencilerine çevre bilinci konusunda uzmanlarca eğitim verildi, atık pil kutusu, ambalaj atık kutuları, boya kalemleri ve çevre konulu çeşitli kitaplar dağıtıldı.

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Adana genelinde vektörle mücadele konusunda verilen eğitime de değinildi.  Öğrencilere haşere oluşumunun sebepleri ve böcekleri daha iyi tanımaları, önlem almaları konusunda gerekli bilincin aktarıldığı bildirildi.