Sözütek: ''Dolmuşları eve çekip bağlayacağız''

Adana Dolmuşçular Oda Başkanı Nihat Sözütek, artan mazot fiyatları karşısında esnafın dayanacak gücünün kalmadığını belirterek 'Yolcu taşıma ücretlerine acilen zam yapılmalıdır. Bıçak kemiğe dayandı. Esnaf artık çalışamaz, evine ekmek götüremez hale geldi. Zarar ederek dolmuşçu esnafı çalışamaz' sözleriyle yetkililere çağrıda bulundu.

Adana Dolmuşçular Oda Başkanı Nihat Sözütek, artan mazot fiyatları karşısında esnafın dayanacak gücünün kalmadığını belirterek ‘Yolcu taşıma ücretlerine acilen zam yapılmalıdır. Bıçak kemiğe dayandı. Esnaf artık çalışamaz, evine ekmek götüremez hale geldi. Zarar ederek dolmuşçu esnafı çalışamaz’ sözleriyle yetkililere çağrıda bulundu.
YÜZDE 25 ZAM İSTİYORUZ
Başkan Sözütek gazetemize yaptığı özel açıklamada mazot fiyatlarına yapılan zamlara dikkat çekerek dolmuş fiyatlarının da yüzde 25 oranında zamlandırılmasını talep etti. Bu şekilde zamların devam etmesi halinde ve dolmuş zammının yapılmaması durumunda esnafın araçlarını evlerine çekerek çalışmayacaklarını söyledi. Devletin dolmuşçu esnafının yanında olmasını isteyen Nihat Sözütek, “Talebimizin acilen dikkate alınmasını istiyoruz. Zararına çalışan bir esnaf var ortada. Kontak kapatmayacağız ama dolmuşçumuz da aracını evine çekerek aracını bağlayacak. Toplu taşımada sıkıntı çekilmemesi adına yetkilileri göreve çağırıyorum. Yüzde 25 zam ile dolmuş ücretlerinin 4 lira 25 kuruş yapılmasını da talep ediyoruz” dedi.