Su borcu olanlar ve kaçak su kullananlar dikkat!

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kaçak su kullananımı yapan ve su borcu bulunan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı.

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yer verilen ifadeler ise şu şekilde:

‘’Kurum olarak her zaman görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmekteyiz. Hizmetlerimizi aksatmıyor ve aynı zamanda da uygulamalarımızı abonelerimizin işlerini kolaylaştıracak şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu noktada aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da beklemekteyiz. Su faturalarını ödemeyen ve borcu biriken aboneler, ASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurdukları takdirde borcun dörtte birini peşinat olarak ödüyor. Ancak geri kalan kısım taksitlendiriliyor ve borcun miktarına göre taksit sayısı değişiklik gösteriyor.

Kaçak su kullanımı hususunda da iyi niyette bulunan kurumumuz, cezaların 1 ay içerisinde nakit ödenmesi durumunda %25 indirim uyguluyor. Ancak bu durum abonesiz sayaçlı usulsüz su kullanımları hariç tutuluyor. Vatandaşlarımızın bilmesini isteriz ki, kaçak su kullanımının para cezası haricinde 3 yıla kadar hapis cezası da bulunmaktadır.

Daha kaliteli hizmet vererek Adana’nın yaşanabilirlik seviyesini ve marka değerini yükseltebilmemiz açısından vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını ve vatandaşlık sorumluluklarını yerine getirmelerini temenni ediyoruz.’’