"Şu doktoru paketleyin" mecliste…

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hekimlerin Anayasal grev hakkının engellenmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hekimlerin Anayasal grev hakkının engellenmesini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bulut, Türkiye'de her yıl Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart'ta bu yıl doktorların emeğine, mesleğine, geleceğine sahip çıkmak için greve gittiğini bildirdi.

Bulut, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, eylem nedeniyle doktor dinlenme odasında bulunan hekimleri dışarı çıkartmaya çalışarak güvenlik görevlilerine kapıda durmalarını istemiş, anestezi doktoru ise acil olguları aldıklarını, kimsenin zorda bırakılmadığını, elektif olguların alınmadığını, acil olgulara karar verebileceğini söylediğini, Başhekim görevlerinin başına dönmedikleri takdirde doktorları haklarında yasal işlem başlatmakla tehdit etmiştir. Başhekimin hastanedeki güvenlik görevlilerine hitaben görüntüleri çeken doktoru kastederek, "Şunu da hemen paketleyin, hemen alın hemen" yönündeki sözleri tepki toplamıştır.

SORULAR  

-Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşanan söz konusu olayla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Sonuçları ne olmuştur?

-Doktorların, Anayasal grev hakkına müdahale eden Başhekim Muzaffer Şenveli hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

-Yurt genelinde grev hakkını kullanmak isteyen hekimler zorluklarla karşılaşmış mıdır?

-Eyleme katıldığı için idari soruşturma başlatılan herhangi bir hekim var mıdır?

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar gösterilen çabalara rağmen çözüme kavuşturulamamış hususlarda hekimlerin beklentilerini biliyoruz" diyerek, hekimlerin taleplerinin farkında olduklarını dile getirmesine karşın, bu talepler için anayasal grev hakkını kullanan hekimlere gösterilen bu muamele çelişki değil midir?

-Doktorların ve sağlık emekçilerinin sorunlarının çözümü için mektup yazmaktan başka bir hazırlığınız var mıdır?