Süleyman Sönmez, Halk TV’de soruları yanıtladı

CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Sönmez, Halk TV’de soruları yanıtladı.

Aday adaylığını açıkladıktan sonra Adana kamuoyunda büyük bir sinerji oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Sönmez, bu sinerjiyi CHP olarak Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentin tüm ilçelerine yayacaklarını söyledi. Halk TV’nin canlı yayın konuğu olan ve Kadir Çankaya’nın sorularını yanıtlayan Süleyman Sönmez, Adana’dan sonra Türkiye gündemine oturdu.  CHP çatısı altında yeni yüzlere, taze kanlara her zaman ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Sönmez, “Seyhan’ı ve CHP’yi birlikte büyüteceğiz” dedi.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanlığı görevine geldikten sonra Adana ekonomisi için dikkat çeken projelere imza attıklarını anımsatan Süleyman Sönmez, şöyle konuştu:  “Adana’yı Seviyorum projesiyle kentin makus talihini değiştirip, Seyhan’ı kalkındıracağız. Siyasette yeni yüzlere, taze kanlara her zaman ihtiyaç var. Seyhan’ı ve CHP’yi birlikte büyüteceğiz. Bu nedenle yola çıktım ve Seyhan için vizyonumu ortaya koymak istiyorum. Hemen her kademesinde görev aldığım sivil toplum örgütlerinden edindiğim deneyimleri, bilgi ve birikimleri Seyhan için kullanma vaktinin çoktan geldiğine inanıyorum. Bugün Adana’nın da Seyhan’ın da diğer ilçelerin de her zamankinden daha fazla sosyal demokrat belediyeciliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.”

Bir işadamının memleket sevgisine sahip olması ve bunu bilgi birikimiyle harmanlamasının bir avantaj olduğunu vurgulayan Sönmez, şu noktalara dikkat çekti:

“İyi bir işadamı, dünyadaki yenilikçi, çağdaş ve uygulanabilir teknolojileri yakından takip eder. Ben de 20 yıldan fazla süren iş hayatımda bu veriler ışığında çalıştım. Şimdi bu avantajları doğup büyüdüğüm ve bugün sorunlarla boğuşan Seyhan’ı çağdaş bir kent yapmak için kullanacağım. Pazar günü yapılacak eğilim yoklamasında değerli CHP üyelerinin desteğini bekliyorum. Oluşturduğumuz sinerjinin CHP’nin Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması yönünde de önemli bir faktör  olacağına yürekten inanıyorum. CHP üyeleri sadece Seyhan için değil kendilerinin ve çocuklarının geleceği için de oy kullanacaklar. Tercihlerini bu yönde yapacaklarına olan inancım tamdır.”