Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür ve Sporda Buluşuyor Projesi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı “Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür ve Sporda Buluşuyor Projesi” kapsamında etkinliklerini sürdürüyor.

Seyhan Gençlik Merkezi tarafından 80 Türk ve Suriyeli öğrencilerin kaynaşması için farklı okullarda eğitim gören öğrencilere Çukurova İlçesi’nde bulunan Beyzade Restoranda yemek verildi.  Vali Yardımcısı Şükrü Çakır yemekte yaptığı konuşmada komşu ülke Suriye ile tarihsel bağlar bulunduğunu söyledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün çok arzu etmesine rağmen bu etkinliğe katılamadığını, ancak selamını getirdiğini ifade eden Çakır, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Türk ve Suriye halkı bir kültür ve Tarih birliğine sahip iki toplumuz . Suriye'de yaşanan iç savaş neticesinde ülkelerinden ayrılarak ülkemize sığınan kardeşlerimize devlet olarak ihtiyaçlarını gidermek, acılarını paylaşmak, mümkünse bireysel gelişimlerini okullarımızda sağlamak suretiyle katkı vermek  istiyoruz. İnşallah ileriki günlerde savaş biter ülkelerine dönme imkânları olur. Adana’da ki kamu kurum ve kuruluşlarla bu kardeşlerimize elimizden gelen tüm yardım ve desteği sağlamaya çalışıyoruz bu alanda başta Spor Bakanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederim.”

-TOSUN: “FARKLI ETKİNLİKLERLE SURİYELİ ÖĞRENCİLERE ACILARINI UNUTTURACAĞIZ”-

Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Suriye’de ki iç savaş nedeniyle ülkemizde bulunan öğrencilerle aynı coğrafyanın ve kültürü paylaştıklarını ifade etti.

Proje kapsamında Suriyeli mülteciler için gecen hafta Çukurova Kitap Fuarında (TÜYAP), alanında gerçekleştirilen Kitap Fuarı’na götürdüklerini belirten Tosun, “Farklı etkinliklerle Suriyeli öğrencileri acılarını unutturmayı ve mutlu etmeye gayret ediyoruz. Uzun vadeli proje kapsamında Suriyeli öğrencilere eğitimin yanı sıra, sportif, sosyal, kültürel, sanatsal gelişimleri sağlamak için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Suriyeli öğrencilere kendi ülkelerindeki rahatlığı sağlamaya çaba gösteriyoruz. Başta Valimiz Mustafa Büyük olmak üzere etkinliğe destek verenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

- ÖĞRENCİLERE KİTAP ARMAĞAN EDİLDİ-

“Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür ve Sporda Buluşuyor Projesi”ne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Suriye Okulları Koordinatörü Ömer Oflaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tarı, Büro Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Curabaz, Kamu Sen Adana Başkanı Mehmet Sezer, Adanalı Yazar Mustafa Ökkeş Evren katıldı. Konuşmalardan sonra etkinliğe katılanlara ve öğrencilere Mustafa Ökkeş Evren’in kitapları ve Gençlik Merkezi’nin broşürleri ücretsiz olarak dağıtıldı.