Suriyeli sığınmacılara kışlık kıyafet

İyilikder Adana Temsilciliği 700 Suriyeli sığınmacıya kışlık kıyafet, ayakkabı, oyuncak ve ev eşyası yardımında bulundu.

Geçmiş haftalarda da organize ettiği "Çocuklar Üşümesin" kampanyası çerçevesinde bazı dezavantajlı bölgelerde hayata tutunmaya çalışan Suriyeli sığınmacılara yönelik birçok yardım organizasyonu gerçekleştiren İyilikder Adana Temsilciliği, son olarak Yüreğir ilçesine bağlı Pekmezli Köyü kırsalında derme çatma barakalarda ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli 700 kişiye kışlık kıyafet, ayakkabı, oyuncak ve ev eşyası yardımında bulundu.

 

Yardım organizasyonuna İyilikder gönüllüleri başta olmak üzere Adanalı hayırseverlerin ilgisi yoğun oldu. Daha önceden satın alınan ve toplanan kışlık ürünler tasnif edilerek dağıtıma hazır hale getirildikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı dağıtım etkinliği duygu dolu anlara da sahne oldu. Araçlarıyla bölgeye giden yardımseverler, tespitleri yetkili kişiler tarafından dağıtım öncesinde yapılan çadırlara ihtiyaçları ölçüsünde hazırlanan paketleri tek tek dağıtarak aile sakinleriyle hasbihal etti. Çocuklara da çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte konuşan İyilikder yetkilileri, yardım organizasyonlarının artarak ve çeşitli alanlara da evrilerek devam edeceğini belirtti.