Taksicilere yeni yöntem dolandırıcılık

Dolandırıcılık yapan zanlılar yöntem değiştirdi. Adana’da son günlerde taksicilere dadanan dolandırıcılar, müşteri gibi bindikleri taksicilerin cep telefonlarını dolandırmaya başladı.

Geçtiğimiz dönem Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na aday olan Murat Erkoç, gazetemize yaptığı açıklamada, taksici esnafının dolandırıcılardan yana dertli olduğunu söyledi.

Dolandırıcıların son günlerde taksici esnafına dadandığını belirten Erkoç, ‘’Müşteri gibi taksilere binen dolandırıcılar, bir süre sonra  taksiciden ‘telefonum  yok bir yakınımı arayacağım. Cep telefonunu kullanabilirmiyim’ diyerek istiyorlar. İyi niyetli olan ve müşterisinin talebini geri çevirmeyen şoför arkadaşlarımız cep telefonlarını bu kişilere veriyorlar. Konuşmaya başlayan müşteri bir süre sonra ‘sağda ineceğim’ diyerek cep telefonuyla birlikte kayıplara karışıyor’’ dedi.

Bu şekilde 6’ya yakın taksicinin cep telefonunun dolandırıldığını dile getiren Erkoç, Odalarının taksici esnafına sahip çıkmamasından yakındı. Erkoç,  her takside GPRS cihazının bulunduğunu,  taksici esnafının güvenliği açısından  Şoförler Odası’nın bir takip merkezi kurarak  şoför esnafını izlemesini  gerektiğini, ancak Oda’nın bu konuda duyarsız davrandığını söyledi.

Erkoç, taksici esnafından,  kendilerinden cep telefonu isteyen müşterilerine karşı dikkatli davranmalarını, durumlarından şüphelendikleri müşterilerine telefonlarını vermemelerini istedi.

Erkoç, bu durumu polise intikal ettirdiklerini de  sözlerine ekledi.