Tanyıldız sonsuzluğa uğurlandı

Hürriyet Gazetesi Bölge Müdürü Sinan Tanyıldız, son yolculuğuna uğurlandı. Tanyıldız için ilk tören 35 yıldır görev yaptığı Hürriyet Gazetesi Adana Tesisleri önünde gerçekleştirildi. Daha sonra üyesi bulunduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önünde de tören düzenlendi.

Tören proğramı hakkında kısa bir bilgi veren Esendemir konuşmasında şu görüşlere yer verdi=

Hürriyet Gazetesi’nde 45 yılı aşkın bir süredir görev yapan meslektaşımız, sevgili ağabeyimiz Sinan Tanyıldız; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesiydi.

Hürriyet Gazetesi Çukurova ekinde DOSTÇA adlı köşesinde okurlarıyla buluşan Sinan Tanyıldız; kentimizin güzelliklerinin öne çıkarılması, bu kente hizmet edenlerin teşvik edilmesi, Adana’nın doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılmasının yanı sıra insan ilişkilerinde sevgi ve saygının kalıcı hale getirilmesi yönünde önemli mesajlar veriyordu.

Yazılarıyla, yaptığı yorumlarla ve köşesine taşıdığı haberlerle yaşadığı kente değer katan Tanyıldız; LÖSEV ve Türk Eğitim Vakfı başta olmak üzere diğer sosyal amaçlı yardım kuruluşlarını da destekliyor, okurlarına da bu yönde çağrıda bulunuyordu.

1 Eylül 1952 doğumlu olan meslektaşımız; Necmiye Tanyıldız ile evli olup, Melek Ali Gözüyeşil ve Dilek Tanyıldız’ın babası, Asya’nın da dedesiydi.

Yaşamının her anında bizlere pozitif duygular aşılayan Sinan ağabeyimizi asla unutmayacağız…

Esendemir’in konuşmasının ardından TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın söz aldı. Çakın konuşmasında Sinan Tanyıldız’ın mesleğin duayenlerinden biri olduğunu, çok sevildiğini, mesleğin hakkını verdiğini dile getirerek, ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diledi.

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de kısa bir konuşma yaptı. Başkan Sözlü konuşmasında Sinan Tanyıldız’ın Adana için önemli bir değer olduğunu, bu kente katkı koyduğunu, yazılarıyla ve yorumlarıyla Adana’ya yön verdiğini dile getirdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da merhum Sinan Tanyıldız’ın ardından yapılan konuşmaların gerçekte merhumun ne kadar sevildiğini gösterdiğini dile getirdi. Vali Demirtaş; “Basın camiasının acısını paylaşıyorum. Burada yapılan konuşmalar ne kadar sevildiğinin de bir göstergesi. Kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ve edilen duaların ardından evinin önüne götürülen ve helallik alınan Sinan Tanyıldız Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.