Taraftarlar Sözlü’nün devam etmesini istiyor

Adana Demirspor Taraftarlar Derneği Başkanı Telat Şahin, başkan Sedat Sözlü’nün yönetimin ve idari kadronun tecrübesizliğinden dolayı hatalar yapmış olmasına karşın görevine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Konya’da yapılan ve kaybedilen play-off finalinin ardından sessizliğe bürünen Adana Demirspor da  Taraftarlar Derneği yazılı bir açıklama yaptı. Adana Demirspor Taraftarlar Derneği Başkanı Telat Şahin, açıklamasında,  ‘’Başkanımız, yönetimimiz ve idari kadromuz tecrübesizlikten kaynaklanan hatalar yapmış olabilir. Tek eksik olan şey futbol yöneticiliği ve tecrübe iken, bunlar adına kazanımlar elde edilmişken Başkanımızın devam etmesi lazım. Yönetimde de başkana ve Demirspor’umuza maddi, manevi destek olamayan kurul üyelerinin yapılacak kongre ile görevini daha özverili, maddi ve manevi destek olacak kişilere devir etmesi lazım’’ ifadelerini kullandı.

Kadro istikrarının sağlanması gerektiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

‘’Ligi 14 takımın üstünde bitiren şampiyonluğu son saniyeye kadar kovalayan bir takımı tam anlamı ile başarısız sayamayız. Beğen sekte, beğenme sekte en iyi performans sergileyen kötünün iyisi de olsa 13, 15 futbolcumuzun kadroda muhafaza edilmesi, iskeletin üzerine takım gençleşecek şekilde transferler yapılmalı. Zaten bu kadronun tamamı değil bir tık ilerisi şampiyonluktur. Transferde en iyi ismi alan, en çok parayı veren değil en iyi takım olmalıyız.

Altyapı kurunun yanında yaşta yanacak olsa yenilenmeli, karanlıktan aydınlığa çıkılacak ise birilerinin yanması gerekiyor ise yanmalı. Altyapı artık bilimsel çalışmalı, imkânları ve bütçesi genişletilmeli.

Şampiyonluk yaşatan yönetimler oldu ama kalıcı gelir sağlayan yönetim olmadı. Şampiyonluk duygusu yaşadık ama kalıcı gelir sevinci hiç yaşamadık. Demirspor menfaatine en büyük hareket kalıcı gelirdir. En büyük başkan kalıcı gelir.

Şampiyonluk mu altyapı mı? Altyapı,

Şampiyonluk mu kalıcı gelir mi? Kalıcı gelir,

Şampiyonluk mu istikrar mı? İstikrar,

İstikrar, kalıcı gelir, altyapı eşittir başarı.