Tarım Müdürlüğü'ndeki kavganın nedeni rant

Adana İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde görev yapan teknik personeller Adana Hipodromu'ndaki at yarışlarında görev alıyorlar. Bu göreve yazılan toplam 56 kişi olup bu listede yer almak için il müdürlüğü bünyesinde kıyasıya bir yarış söz konusu.

Adana İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde görev yapan teknik personeller Adana Hipodromu’ndaki at yarışlarında görev alıyorlar. Bu göreve yazılan toplam 56 kişi olup bu listede yer almak için il müdürlüğü bünyesinde kıyasıya bir yarış söz konusu. Durum böyle olunca da Adana İl Tarım Müdürlüğü’ndeki tüm kavganın sebebi tabiri caizse rant olarak karşımıza çıkıyor! Her yıl yazılan görevlendirme listesinde ise değişmeyen yaklaşık 30 isim var ki bunlar ortalama maaşlarının dışında 3 bin lira ile 6 bin lira arasında değişen görevlendirme ücreti alınca, yerlerinden olmamak adına birbirleriyle yarış halinde oluyorlar.

FOTOĞRAF MAKİNESİ ÇEKİYOR GÖREVLİ PARA ALIYOR!

Adana Hipodromu’ndaki yetkililer, Tarım İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği 56 kişilik liste ile verilen hizmetin aslında 15 kişi ile ifa edilebileceğini ve 40 yıldır bozulmayan gelenek gereğince 56 kişilik listenin yapılarak bugüne kadar gelindiğine işaret edip ‘Bize kalsa biz bu görevi 15 kişiye yaptırabiliriz. 40 yıl öncesinin teknolojisi ile o gün görevlendirilen kişilere bugün ihtiyaç dahi yok. Size bir örnek verelim. Varış hakemi olarak il müdürlüğü personeli var. Varış hakemi sadeci imza atıyor. Saniyede 100 fotoğraf çeken, atın burun farkıyla birinci olduğunu tespit eden varış hakemi değil, elektronik aletlerimiz ve fotoğraf makinelerimizdir. Biz boş yere para ödüyoruz’ diyerek konuya açıklık getirdiler.

10 YILDIR AYNI İSİMLER YAZILINCA…

Adana İl Tarım Müdürlüğü’nün bu görevlendirme listesinde de yıllarca il müdürlüğü ve Ankara’daki Bakanlık nezdinde torpilli olar kişilerin listelere yazıldığını ve son 10 yıldır değişmeyen görevlendirme memurlarının bulunduğuna işaret eden Hipodrom yetkilileri, ‘aynı isimler yazılarak burada büyük bir torpil dönüyor. Listedeki hiç değişmeyen, 10 yıldır aynı isimler yazılır mı? 56 kişinin yaptığı işi biz 15 kişiye yaptırırız. Alınan paraların bir de bu arkadaşlar vergisini ödemiyorlar. Beyan etmiyorlar. Bu da haksız bir kazançtır. Yenilenen listeler yine sorun olacak ve memurların il müdürlüğündeki çekişmeleri bu aylık ceplerine giren paranın yüzünden kaynaklanıyor’ dediler ve bu konuda yetkililere çağrıda bulundular. (cukurovabarisgazetesi)