TARKİM kapatıldı

Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Anonim Şirketine ait Atatürk ve Adana Havalimanlarında bulunan hangarlar için ilgili firma ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasında akdedilen sözleşmeler iptal edildi.

667 sayılı KHK’nın 8. Maddesine istinaden DHMİ Genel Müdürlüğü ile Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Anonim Şirketi arasında akdedilmiş bulunan tüm  sözleşmeler için resen iptal kararı alındı. Bu karar 26 Eylül 2016 tarihinde anılan  şirkete tebliğ edilmiş ve  hangarlar teslim alındı.

Daha sonra kapatılan İstanbul ve Adana'daki hangar ve ofisler güvenlik görevlilerince emniyete alındı.

 

Bu arada, Tarkim Uçuş Eğitim ve Uçak Bakım Onarım Ltd. Şti.’nin İstanbul ve Adana’da bulunan hangarlarının kira sözleşmelerinin DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından fesih edilmesi nedeniyle, İstanbul ve Adana Uçuş Eğitim Organizasyonlarının (FTO) eğitim yetkileri, 29 Eylül 2016 tarihinden itibaren askıya alındı. FTO’nun tekrar faaliyete başlamak için gereklilikleri yerine getirip getiremeyeceği veya ne zaman yerine getireceği bilinmediği belirtildi.

Her iki FTO’ya kayıtlı olup, eğitimine bir başka FTO’da devam etmek isteyen kursiyerler, SHGM’ye müracaat etmeleri halinde kredilendirme yapılarak eğitimlerine devam edebilecekler.