Taşınma Öncesinde Yapmanız Gereken 5 Öneri

Taşınma konusunda deneyimli olanlar neler yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Ancak deneyimli olmayanlar için bu durum tam bir kaosa dönüşebiliyor.

Taşınma konusunda deneyimli olanlar neler yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Ancak deneyimli olmayanlar için bu durum tam bir kaosa dönüşebiliyor. Çünkü her ne kadar sadece tek bir günlük işmiş gibi görünse de taşınmak aslında hem zaman alan hem de bir hayli meşakkatli olan bir iştir. Bu nedenle bazı ipuçlarına ihtiyacınız olabilir.

    Taşınma Tarihini Belirleyin

Öncelikle bir tarih belirlemeniz gerekiyor. Çünkü Adana evden eve nakliyatfirması bulduğunuzda sizden taşınacağınız tarihi iletmeniz istenecek. Dolayısıyla bir gün belirlemeniz, yapılması gereken tüm işleri sıraya koymanız ve planlamanız için de önemlidir. Bu tarihi gelişigüzel belirlemek yerine yapılması gereken tüm işlemleri ve ne kadar zaman alacağını dikkate alarak belirlemeniz daha doğru olacaktır.

    Yeni Evin Tadilatını Tamamlayın

Taşınacağınız eve olası en kısa sürede yerleşmek istiyorsanız öncelikle evin tadilatının tamamlanmasını sağlamanız gerekiyor. Tüm tadilat çalışmaları tamamlandığında ve şayet ihtiyaç varsa evin boya ve badana işleri yapıldığında taşınır taşınmaz eşyalarınızın yerleşmeye başlamasını da sağlayabilirsiniz. Tadilat çalışmalarının ne kadar süreceğini de dikkate alarak taşınma zamanını belirlemenizde fayda var.

    Abonelik İşlemlerini Tamamlayın

Taşınma sürecinde eski evinizin elektrik ve su gibi aboneliklerini kapatmanız ve yeni evinizin abonelik işlemlerini yapmanız gerekiyor. Artık bu işlemler eskiden olduğu gibi günlerce sürmüyor. Daha kısa zamanda tamamlanmasını sağlayan yöntemler de var. Ancak önemli olan taşındığınızda yeni evinizin özellikle elektrik ve su aboneliklerinin yapılmış olmasıdır.

    Eşyalarınızı Gruplandırın

Sorunsuz bir taşınma ve hızlı bir yerleşme süreci yaşamak istiyorsanız eşyalarınızı gruplandırarak kolilere yerleştirilmesini sağlamalısınız. Bu sayede eşyaların yeni eve yerleşiminin çok daha kolay olması mümkün hale gelecektir.

    Nakliyat Firması Bulun

Tüm taşınma süreci içerisinde en önemli hususların başında güvenilir bir nakliye firması bulmanız geliyor. Bunun için de önceliğiniz mutlaka Armut.com olmalıdır. Bu site üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde deneyimli bir evden eve taşımacılık firması bulabilirsiniz. Aynı zamanda uygun fiyatlı bir firma bulmanız da mümkün olabilir çünkü site üzerinden farklı firmalardan fiyat teklifi alabiliyorsunuz. Bu fırsattan faydalanarak en önemli aşama olan nakliyat firması bulma aşamasından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.