TEFE ve TÜFE zamlarını kaldırın

Şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz su veren ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nden Adanalıların bir isteği var.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ, genel kurul kararı alarak daha önceleri şehit ve gazi yakınlarından yüzde 50 oranındaki indirimli su fiyat tarifesinde değişikliğe giderek şehit ve gazi yakınlarından su ücreti almayarak önemli bir karara imza atmış oldu.

ÇATALAN BARAJI BORÇLANMASININ ESERİ

Adanalı vatandaşlar, ASKİ’nin su ücret tarifesinin TEFE ve TÜFE artışlarına endeksli olarak her ay su birim fiyatının otomatik olarak zamlandığına işaret ederek “Sayın Hüseyin Sözlü’de biliyor ki, su fiyatları konusunda halkımızın büyük şikâyeti var. Aynı ton suyu kullanıyorsunuz ama her ay fatura artarak geliyor. Bunun nedeni de Sayın Aytaç Durak döneminde Çatalan Barajı borçlanması nedeniyle alınan karar gereğince su birim fiyatı aylık olarak zamlanıyor. Sayın Hüseyin Sözlü, 24 Haziran seçimleri öncesinde Haziran ayında toplanacak olan meclis oturumunda bir kararın alınmasını sağlayıp halkı bu ‘otomatik zamdan’ kurtarır” dediler.

RAKAMLAR İLE ARTIŞ MİKTARLARI

Aralık 2017’de bir ton suyun birim fiyatı 2,8945 lira iken, Ocak 2018’de 2,8945, Şubat 2018’de 2,9635, Mart 2018’de 2,9937 ve Nisan 2018’de ise 3.0156 lira olarak faturalara yansıdı. 5 aylık süre içinde suyun tonunda 10 kuruş artış yaşanır iken yılda ortalama olarak suyun tonuna 50 kuruşa yakın zam yapılmış oluyor. Bu zam da ‘otomatik zam’ olarak değerlendiriliyor. Adanalı yaklaşık 750 bin abone sahibi vatandaşlar, ‘ekonomik koşullar altında ton başına yapılan bu zam totalde yıllık olarak büyük rakamlara tekabül eden zam demektir. Seçimler öncesinde alınacak bu karar MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün şahsında Cumhur İttifakı’na da olumlu yansır’ çağrısında bulundular.