Teklif komisyona iade!

Adana Hafif Raylı Sistem'in altındaki bölümlere otopark işletimi yapılacaktı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Hafif Raylı Sistemin altındaki bölümlere otopark işletimini gerçekleştirip buraları kiraya verecek ve gelir elde edecekti. Bu konuda hazırlanan teklif meclis üyelerinin konu üzerinde fazla bilgi sahibi olmadıkları gerekçesi ile yeniden görüşülmek üzere komisyonlara sevk edildi.

1 AY ÖTELEDİLER

Başkan Zeydan Karalar Hafif Raylı Sistem’in altında boş alanların bulunduğunu, buralarının otopark için kiraya verileceğini, gelirin yüzde 15’inin belediyeye geri kalan kısmın da İmar A.Ş’nin olacağına dair teklifin oylanmasını istedi. Şayet oylama yapılmış olsaydı encümene yetki verilecek ve encümende bu yetki ile o bölgeleri İmar A.Ş’ye kiralayacaktı. Lakin MHP’li ve AK Partili meclis üyeleri madde ile ilgili inceleme fırsatı bulamadıklarını gerekçe gösterip aynı zamanda gelirin tamamının belediyeye kalmasının daha doğru olacağı görüşünde de birleşerek teklifi komisyona iade ettiler. Bu iade ile otopark konusu bir ay ötelenmiş oldu.

SU KESİLDİ MÜHEAHHİT ORTADA YOK

Seyhan ile Yüreğir İlçelerini birbirine bağlayan Girne Köprüsü’nün üzerinde genişletme çalışmaları seçimler nedeniyle durmuştu. Yeni dönemin Belediye Başkanı Zeydan Karalar, DSİ ile görüşerek suları kestirdiklerini ve müteahhide söyleyerek işe kaldıkları yerden başlamalarını istedi. Ancak müteahhit alacaklarını alamadığını gerekçe gösterip suyun kesilmiş olmasına karşın işe başlamadı. Bunun üzerine Başkan Zeydan Karalar ödemeler yapılmadı diyerek işe başlanılmamasının işin durması anlamına gelmediğini söyledi ve yeni yapım süreci için düğmeye bastı. Bu konuda yasal hakları kullanıp işe yeniden başlanılacak.