Tekstil Mahallesi: Ali Dede!

Seyhan'ın en eski mahallelerinden olan Ali Dede Mahallesi son günlerde mantar gibi çoğalan tekstil atölyeleri ile âdeta bunaldı. Ali Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, alt yapısı güçlü olmayan mahallenin elektriklerinin sürekli olarak kesildiğinden dem vurup yetkilileri uyardılar.

Seyhan’ın en eski mahallelerinden olan Ali Dede Mahallesi son günlerde mantar gibi çoğalan tekstil atölyeleri ile âdeta bunaldı. Ali Dede Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, alt yapısı güçlü olmayan mahallenin elektriklerinin sürekli olarak kesildiğinden dem vurup yetkilileri uyardılar.

Ali Dede Mahallesi 29007 Sokak başta olmak üzere kentsel dönüşüm alanı ilan edilen tüm alanların adeta işgal edilircesine tekstil atölyeleri ile donatıldığını belirten mahalle halkı, ‘Ali Dede Mahallesi tekstil kent oldu. Muhtarlık binasının bulunduğu sokak dahil olmak üzere bu atölyeler yüzünden elektrikler sürekli kesiliyor. Beyaz eşyalarımız sürekli olarak yanıyor, arızalanıyor.

Bunun acilen önüne geçilip kentsel dönüşüm alanına atölye kurulmasına, yeni binalar yapılmasına izin verilmemelidir’ dediler. Eski evlerin yıkılarak kentsel dönüşüm alanı olmasına karşın yeni binaların yapılmasına anlam veremeyen mahalle halkı, merdiven altı bu atölyelerin zararını gördüklerini belirten Ali Dede Mahallesi halkı, ‘Eski Askerlik Şubesi’nin bulunduğu bölgede insanlar adeta isyan ediyor.

Saydam Caddesi, Yağ Cami Civarı ve Eski Askerlik Şubesi’nin bulunduğu bölgelerde bu tekstil atölyelerinin denetimi yapılmalı, izin verilmemelidir. Bu kentin sorumluları acilen görevlerini hatırlayarak hormonlu büyümenin de önüne geçilmelidir’ diyerek isyan ettiler.