Tezgâhta kaçak sigara!

Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sıkı kontrollerin yapılmadığı iddia ediliyor

Adana’da kaçak sigaraların yakalanması noktasında emniyet müdürlüğü yetkililerinin yaptıkları operasyonların ardı arkası kesilmez iken buna rağmen şehrin işlek caddelerinde tezgâhlarda kaçak sigarının satışının yapılması dikkatlerden kaçmıyor.

DENETİMLER YETERSİZ!

Özellikle yurt dışından kaçak şekilde ülkeye girdirilen kaçak sigaraların kent merkezindeki kaçak ürünlerin satıldığı merkezlerde satışının yapılmasına konuyla ilgili denetimlerini yapmak durumunda olan Adana İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin yetersiz denetim yapmaları ile satışlarda artışın olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Bu arada Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün kapalı alanlarda sigara içilmesi yasağı konusundaki hassasiyetinin de çok fazla gerçekleşmediği ve yazılan cezaların miktarı ile lüks yerlerde sigara içme yasağının delinmesi arasındaki oranın ise uçurum noktasına geldiği ifade ediliyor.

YARI FİYATINA SİGARA!

Sigara üreten fabrikaların vergilerden kaynaklanan zamlar nedeniyle sigara fiyatlarını yükseltmelerinin kaçak sigara satışını da artıran nedenler arasında yer aldığı belirtiliyor. Tekel bayilerinde 10 liraya satılan sigaranın kaçak satılan yerlerde 5 liraya satılmasının tüketicilerin buralara yönelmesine neden olduğunu ifade ediliyor. Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün sigara denetimi noktasında yaşadıkları sıkıntılar sonrasında ekiplerinde değişiklik yapmasının da yaşanan olumsuzluğu çözmek adına olumlu bir girişim olduğu kaydediliyor.