TGB Adana Şubesi'nden ''Teröre Lanet Eylemi''

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Adana Şubesi terör olaylarını protesto etti.

Atatürk Parkı’nda toplanan TGB üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, `Mehmetçik Yenilmez,Vatan Bölünmez  ` pankartı açarak basın açıklaması gerçekleştirdi.Basın açıklaması sırasında sık sık; `Mehmetçiğin katili Amerika`, `Atatürk Gençliği görev başında `, `Ordu millet el ele tam bağımsız Türkiye` ve `Kahrolsun PKK` sloganları atıldı.

TGB adına açıklama yapan TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, Ankara, Diyarbakır ve Şırnak’taki terör saldırılarını lanetlediklerini söyledi. Emperyalist destekli teröre karşı tüm milletin vatan mevzisinde  birleşmesi gerektiğini belirten Akarsu, şunları söyledi:

“Ankara’da gerçekleşen alçak saldırının arka yüzü açık ve seçik bir şekilde önümüzdedir.

Hatırlayalım ;Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından YPG hedeflerinin  vurulmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Sözcü Yardımcısı Mark Toner, YPG’ye koşulsuz destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı.Aynı saatlerde Türkiye’de YPG’ye yönelik operasyonların süreceği noktasında kararlılık belirten bir açıklama yaptı.

Yine Avrupa Parlamentosu aynı süreçte Türkiye’nin terörle mücadeleyi yumuşatması noktasında bir rapor yayınladı. Yine geçtiğimiz günlerde PYD kampşarını ziyaret eden Obama’nın DEAŞ, ( İŞİD) Özel Temsilcisi  Brett McGurk’a  YPG teşekkür plaketi vermiştir.

Bütün bu olgular şu gerçeği ifade etmektedir:Bu Türk-Amerikan savaşıdır! Türkiye ve Amerika, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan koridor cephesinde karşı karşıya gelmiştir.Ankara’da gerçekleşen terör saldırısı Türkiye’nin “bombaladığı” YPG’ye , ABD desteğinin bir yansımasıdır ve Türkiye’ye cevabıdır. Türk Ordusu hedeftir.

Türk ordusunun teröre karşı  dolaylı olarak ABD’ye karşı  yürüttüğü bu operasyonların arkasında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Milletimizin desteği ile Ordumuzun  çelik iradesi, terörü yerle yeksan edecektir!“