TGF: ''Anadolu basını bitiyor''

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, koronavirüs salgını nedeniyle 61. Başkanlar Konseyi toplantısını interaktif bir ortamda gerçekleştirdi.


“ANADOLU BASINI BİTİYOR”

HALKIN SESİ OLAN BASINA SAHİP ÇIKILMALI

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, RTÜK tarafından Kıbrıs Diyalog TV’ye verilen ekran karartma kararının da yanlış olduğunu kaydederek, “Her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletini kapsayan etkin haberleri ve programları bulunan Diyalog TV’nin kapatılması üzücü bir durum. Kıbrıs Diyalog TV’de yayınlanan bir programda devleti eleştirmek ile bağdaştırılan bir konuşma sonucu RTÜK tarafından kapatılması basın özgürlüğüne yapılmış bir darbedir. En kısa sürede bu yanlıştan dönülerek uygulanan yaptırımın daha makul cezalar ile düzeltilmesi diliyoruz" diye konuştu.

Başkanlar Konseyi toplantısında söz alan cemiyet başkanları, Anadolu basınının sorunlarını savunan ve her platformda dile getiren TGF’ye tam destek verdiklerini kaydederken, mesleki konulardaki önerilerini de dile getirdiler.
Cemiyet başkanları, internet kanununun bir an önce çıkması, hükümet ve siyasetçilerin Anadolu basınına destek vermeleri, Basın İlan Kurumu’nun yüzde 15’lik kesinti uygulamasını bir süreliğine kaldırması ve basın çalışanlarına koronavirüs sürecinde daha fazla destek olunması gerektiğini vurguladılar.

Başkanlar Konseyi toplantısında, TGF’ye başvuru yapan Antalya Basın Cemiyeti ve Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti’nin üyelikleri kabul edildi. Antalya Basın Cemiyeti başkanı İbrahim Akkaya ve Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti Başkanı Bahar Kaymakçı Erdoğan, TGF çatısı altında olmaktan mutlu olduklarını belirttiler.