THK binasını yıkmakla yetinecekler

Türkkuşu Kavşağı'nda 'Kent Meydanı' yapılmasına yönelik Kent Konseyi kararı meclisten geçti.

 

Adana Kent Konseyi içinde bulunduğumuz haftada bir tavsiye kararı alarak Türkkuşu Kavşağı’ndaki Türk Hava Kurumu’na ait binanın da bulunduğu alana ‘Kent Meydanı’ yapılmasını temenni ederek meclise de öneride bulunmuştu. Belediye meclisi bu tavsiye kararını gündeme alarak daha önce satın alınan THK binasını da yıkarak yanındaki okulun da içerisine katılmak koşulu ile adı geçen alanda kent meydanı yapılmasına yönelik karar aldı.

YUSUF AKINCI İTİRAZ ETTİ

Ancak bu maddenin görüşülmesi sırasında CHP’li Yusuf Akıncı söz alarak Kent Konseyi’nin tavsiye kararı aldığını ve tek başına THK binasının yıkılarak kent meydanı yapmanın doğru olmayacağını, Meryem Abdurrahman Gizer Ortaokulu’nu da dahil edilmesi suretiyle böyle bir alanda kent meydanının oluşturulmasının doğru olacağını söyledi. Okul yerinin de koşullu bağış yapıldığı için buradan okulu kaldırdığınızda yerin vakfa geçeceğini, gelen teklifin güdük olduğunu belirterek hukukçuları bu konuda bir çalışma yapmaya davet etti. Akıncı konuyu yakından bildiğini ve daha önceki idarelerin de buradaki okulu alamadıklarını örnekleriyle  ortaya koydu.

İDARENİN GEREKÇELERİ

İdare ise Meryem Abdurrahman Gizer Ortaokulu’nun buradan kaldırılarak Ahmet Remzi Yüreğir’deki bir yere taşınması için Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini, yeni yer ve binayı yapma koşulu ile anlaşma sağlanır ise burasının kent meydanı yapılacağını söylediler. THK’nın eski binası olarak bugün atıl durumda duran binanın mezbelelik olarak yer aldığını, kent meydanı yapılmasa dahi bu binanın acilen yıkılması gerektiğini söyleyerek gündem maddesinin oylanmasını ısrarla istediler. Daha sonra yapılan oylamada adı geçen alanda okulun da içerisine katılmak suretiyle binanın yıkılmasına ve buraya kent meydanı yapılmasına ait madde kabul edilerek meclisten geçti.