TIRMANIŞ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) tarafından düzenlenen ''Tırmanış Eğitimi'' sona erdi. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara başarı belgesi verildi.

Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) tarafından düzenlenen ‘’Tırmanış Eğitimi’’ sona erdi. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara başarı belgesi verildi.

Prodoss Yöneticisi Mehmet Yakut, yaptığı açıklamada, tırmanış eğitimini Çukurova Üniversitesi ile  işbirliği yaparak düzenlediklerini söyledi. Yakut, yaklaşık k 2 hafta süren eğitimlerin tırmanış antrenörleri  C. Çağlar Bıldırcın ve Murat Arıkan tarafından verildiğini bildirdi.

Mehmet Yakut, ‘Doğa sporları Adana’da oldukça ilgi çeken spor dalı yeterli çalışma alanı olmadığından sadece Çukurova Üniversitesinin tırmanış duvarını kullanıyoruz.  Tırmanış duvarı aşırı yoğunlukta kullanıldığından yeterince kursiyer alamıyoruz.  Sporun ilimizde gelişmesi milli takıma ve olimpiyatlara sporcuların yetiştirilebilmesi için çok sayıda  tırmanış duvarlarına ihtiyacımız var. Yerel yönetimlerin ve il spor müdürlüğünce bu alanda yatırımlar yapmasını umuyoruz’’ dedi.

Yakut, eğitimi başarıyla tamamlayanlara başarı belgesi verdiklerini de ifade etti.