Toklu CHP'den Milletvekili Aday Adayı…

Av. Orhan Toklu, 'Güzel yaşanabilir aydınlık bir Türkiye için demokrasinin hukukun adaletin egemen olduğu bir Türkiye için 24 Haziran seçimlerinde CHP'den Milletvekili Aday Adayıyım. Biz Hazırız' dedi

Av. Orhan Toklu, “Güzel yaşanabilir aydınlık bir Türkiye için demokrasinin hukukun adaletin egemen olduğu bir Türkiye için 24 Haziran seçimlerinde CHP’den Milletvekili Aday Adayıyım. Biz Hazırız” dedi.

CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Av. Orhan Toklu, 2002 yılından bu yana ülkemizi yöneten AKP iktidarının ne hale getirdiğinin ortada olduğuna dikkat çekerek şu görüşlere yer verdi:

“.2018 yılı Türkiye’sinde ekonomi adeta çökmüş, tamamen borçlanmaya ve ithalata dayalı politikalar izlenmiş ve döviz fiyatları almış başını gitmiş, buna bağlı Bu Millet dünyanın en pahalı mazotunu, benzinini kullanmak zorunda kalmış, üst üste her şeye zam gelmiş, işsizlik rekor seviyelere çıkmış, tarımda artık kendi kendi kendimize yeter olmaktan çıkıp, bir çok tarım ürünü ithal edilir hale gelmiş, hayvancılık çökmüş insanımız dünyanın en pahalı etini yemeye, sütünü içmeye başlamış, saman dahi ithal edilir hale gelmiştir. Eğitim eğitim olmaktan çıkmış geleceğimiz olan çocuklarımız uygulanan yanlış eğitim politikaları ile adeta deneme tahtası haline getirilmiştir. Sanayici ve esnaf borç batağının içinde artık günü kurtarmanın çabası içerisine düşürülmüştür. Dış politika Ülkemizin menfaat ve çıkarları düşünülmeden dünya gerçeklerinden uzak, tamamen duygusallıkla ilerisi düşünülmeden günlük politikalarla yürütülür hale getirilmiş ve bunu sonucu Ülkemiz dünyada ciddi prestij kaybına uğratılarak iyice yalnızlaştırılmıştır. Hukuk, adalet, demokrasi alanlarında Ülkemiz çok geriye götürülmüş, basın özgürlüğü neredeyse ortadan kaldırılmış, sendikacılık yandaş sendikalcılığı haline getirilmiş, terör çözülemediği gibi artarak devam etmiştir.

Ergenekon, Balyoz ve benzeri uydurma davalarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman, Yurtsever, Atatürkçü subay ve generallerini haksız ve hukuka aykırı bir şekilde görevlerinden uzaklaştırılıp zindanlarda süründürülmüş, yerlerine FETÖCÜLER getirilmiş, FETÖ denilen vatan haini darbe girişiminde bulunacak kadar güçlendirilmiştir. ABD’de bulunan terör örgütü başı FETÖ’nün iadesi, hain darbe girişiminin üzerinden iki yıla bir yakın zaman geçmesine rağmen sağlanamamıştır. Artık OHAL olağanüstü bir yönetim tarzı olmaktan çıkmış adeta olağan yönetim şekli haline getirilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP iktidarı 2019 yılında yapılacak seçimlerde çok büyük bir hezimet yaşayacağını görmüş ve baskın seçim kararı alarak iktidarını devam ettirme çabası içerisine girmiştir.

Ülkemin bu hale getirildiği bir dönemde ben de bir vatandaş, bir birey ve bir CHP’li olarak Ülkemin bu kötü gidişine hep birlikte dur demek, Ülkemizin ve Milletimizin içine düşürüldüğü sorunlar yumağından çıkarılmasını ele ele verip hep birlikte sağlamak için 24 Haziran seçimlerinde Adana’dan milletvekili aday adayıyım. Ülkemizin ve bölgemizin tüm sorunlarını çok iyi biliyoruz. Çözümlerini de çok iyi biliyoruz.24 Haziran seçimleri Ülke tarihimizin en önemli ve kritik seçimi haline gelmiştir. Çünkü bu seçimle birlikte artık rejim de değişecek ve Ülkemiz tamamen tek adam rejimine geçecektir. Böyle kritik bir seçimde biz Milletimize güveniyoruz. Milletimiz tek adamlığa geçit vermeyecektir. Yeter ki yetki ve görev verilsin, çözemeyeceğimiz üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur. Unutmayın Cumhuriyet Halk Partisi Varsa Herkes İçin Vardır.”