Toplu taşımada ''Temassız Mastercard uygulaması'' başlıyor

Londra, Şikago, St. Petersburg, Kiev ve Bükreş gibi kozmopolit şehirlerde de kullanılan, Temassız Mastercard uygulaması Adana'da da başlatılacak.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, Mastercard olarak, şehir sakinleri için ulaşımı kolaylaştırmak ve hem vatandaşların hem de yerel yönetimlerin daha pratik uygulamaları hayata geçirmelerini sağlamak için dünyada ve Türkiye’de yenilikçi projelere imza atıyoruz. Dünyada milyonlarca kişi toplu taşıma ödemelerini, ödeme teknolojileri öncüsü Mastercard’ın geliştirdiği ‘Temassız Mastercard’ sayesinde, banka ve kredi kartı ya da cep telefonuyla yapabiliyor'' dedi.

 

''Mastercard olarak, bizim için büyük önem taşıyan bu yenilikçi uygulamayı, Türkiye’de 2016 yılında başlattık. Temassız Mastercard uygulamasını şimdi de Kentkart ve Adana Belediyesi iş birliği ile Adana’da toplu taşımada kullanım amacıyla hayata geçiriyoruz'' diyen Çağlayan, şunları kaydetti:

''Londra, Şikago, St. Petersburg, Kiev ve Bükreş gibi kozmopolit şehirlerde de kullanılan, Temassız Mastercard uygulamasını tanıtmak üzere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kentkart CEO’su Ahmet Basmacı’nın katılımıyla, 2 Mart Cuma günü Adana’da basın toplantısı gerçekleitireceğiz.''