Trafik cezalarına yargıdan fren!

Son dönemlerde şehir içinde araç kullanan sürücülere EHS görevlisi ve Fahri Trafik Müfettişleri tarafından yazılan cezalara itiraz eden vatandaşlar yargıdan cezaları iptal ettirmeye başladı. Mahkeme kararlarında 'Herhangi bir delil olmadan ceza yazılamaz' gerekçe gösterilip cezalar iptal ediliyor.

Son dönemlerde şehir içinde araç kullanan sürücülere EHS görevlisi ve Fahri Trafik Müfettişleri tarafından yazılan cezalara itiraz eden vatandaşlar yargıdan cezaları iptal ettirmeye başladı. Mahkeme kararlarında ‘Herhangi bir delil olmadan ceza yazılamaz’ gerekçe gösterilip cezalar iptal ediliyor.
EHS olarak bilinen Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli kapsamına giren polis memurları ile Fahri Trafik Müfettişlerinin keyfi yöntemlerle ceza yazmaları Adanalıları çileden çıkardı. E devlet kayıtlarında trafik cezasını gören sürücüler, cezaya konu olan eylemi işlemediklerini belgeleyerek mahkemenin yolunu tutuyor. Artan trafik ceza miktarlarıyla adeta yıkılan sürücüler, yazılan cezaların keyfilikten kaynaklandığını gerekçe gösterip yargıya başvuruyorlar. EHS ve Fahri Trafik Müfettişlerinin bu davranışı ile vatandaşların yazılan cezalara güvensizliği oluşurken, ilgili kişiler yüzünden emniyete olan güvende sarsılıyor.
EHS personeli polis memurları tarafından yazılan bir cezada ‘suçlanan sürücünün adı geçen bölgede cezanın yazıldığı saatte o bölgede bulunmadığını’ gerekçe gösterip mahkemeye başvurunca Adana Sulh Hukuk Mahkemeleri “Herhangi bir delil olmadığı için” cezayı iptal etti. 1 ay içinde sonuçlanan mahkeme kararında "Söz konusu ihlali ispatlar nitelikte herhangi bir görüntü, fotoğraf kaydı, bilgi ya da belge müvekkilime tebliğ edilmemiştir. Ayrıca düzenlenen tutanakta ne şekilde davranış ihlali yapıldığı hususu, hangi işaret levhasına uyulmadığı açık ve denetime uygun bir şekilde yazılmamıştır" ifadelerine yer verildi.